Vincent Kompany out, Steven Defour in voor interlands tegen Italië en Spanje

© ImageGlobe

Vincent Kompany zal door een lichte kuitblessure niet meespelen tijdens de oefenwedstrijden van de Rode Duivels tegen Italië en Spanje. Steven Defour vervangt hem.

Vincent Kompany moet omwille van een lichte kuitblessure verstek laten voor de oefenwedstrijden van de Rode Duivels tegen Italië van vrijdag en Spanje van dinsdag 17 november. Steven Defour is opgeroepen als zijn vervanger. Dat meldde bondscoach Marc Wilmots op de persconferentie in het Koning Boudewijnstadion, waar de Duivels hun laatste groepstraining afwerkten met het oog op de vriendschappelijke interland tegen de Squadra.

‘Vincent hield een contractuur over aan zijn laatste wedstrijd met Manchester City. We gaan geen risico’s nemen, zeker niet in een vriendschappelijk wedstrijd. Ik heb bovendien genoeg verdedigers om zijn afwezigheid op te vangen’, zei Wilmots, die tegen Italië zeker niet kan beschikken over Moussa Dembélé.

Spitsen

De middenvelder van Tottenham kreeg een schop tegen de kuit en heeft daar nog steeds last van. ‘Hij speelt vrijdag niet. We werken met hem een individueel programma af om hem klaar te krijgen voor de wedstrijd tegen Spanje. Omdat Dembélé al onzeker was, heb ik met Defour een extra middenvelder opgeroepen.’

De bondscoach van de Rode Duivels wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven. Wel zullen alle spitsen (Romelu Lukaku, Laurent Depoitre, Michy Batshuayi en Christian Benteke) hun kans krijgen. ‘Twee spitsen zullen 60 minuten krijgen, de andere twee krijgen een halfuur om zich te tonen’, aldus Wilmots.

Vooruitgang

Tijdens een persbabbel blikte De Kevin de Bruyne al even vooruit op de wedstrijd. ‘Italië is een verdedigend blok. Het zal niet makkelijk zijn om te scoren. We zullen geduld moeten hebben en hopen dat we het blok kunnen openbreken.’

Volgens De Bruyne hebben de Rode Duivels sinds het WK van vorig jaar in Rio, waar ze strandden in de kwartfinales, vooruitgang geboekt. ‘Maar dat is natuurlijk geen garantie dat we de oefenwedstrijden tegen Italië en Spanje gaan winnen’, zegt De Bruyne. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier