Vincent Kompany traint zaterdag met de groep

Vincent Kompany © Belga

Kapitein Vincent Kompany verschijnt zaterdag normaal gezien op de groepstraining van de Rode Duivels. Dat laat bondscoach Marc Wilmots weten.

Kompany liet de donderdagtraining schieten omwille van een lichte liesblessure. Ook vandaag traint hij niet met de groep, hij volgt een individueel programma met Lieven Maesschalk.

‘Vincent voelde iets in de laatste minuten van de partij tegen Algerije en kon niet meer voor de volle honderd procent spurten,’ legde Wilmots voor aanvang van de training in Mogi das Cruzes uit. ‘Hij had gehoopt dat het ’s nachts zou overgaan, maar dat was niet het geval en woensdagmorgen had hij nog last van de linkeradductor. Daarom hebben we beslist dat hij twee dagen apart werkt met Lieven en de staf. Ik neem geen risico’s met spierblessures, maar normaal gezien staat hij zaterdag opnieuw op het veld voor de groepstraining. En moest er dan toch een probleem zijn met Vincent, is er altijd een andere oplossing in mijn groep.’

Sporza-incident

Donderdagavond was er wat wrevel toen Wilmots opstapte bij een interview met Sporza. Hij wenste toen niet te antwoorden op een vraag hoe het met Kompany was.

‘Er waren akkoorden met de betrokken televisiezenders en ik wilde daar niemand exclusiviteit over geven. Iedereen gelijk voor de wet’, zegt Wilmots daarover.

Maracana

Vrijdagavond reizen de Belgen af naar Rio de Janeiro, een dag later trainen ze daar in het mythische Maracana. Zondag botsten ze er in hun tweede wedstrijd in groep H op Rusland, bij winst is kwalificatie voor de tweede ronde een feit. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier