Vincent Tan scoort bij zijn debuut voor KV Kortrijk

KV Kortrijk - RSC Anderlecht © Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Wat we onthouden van KV Kortrijk-Anderlecht, wedstrijd van speeldag 9 in play-off 1.

1


Met het gelijkspel tegen Anderlecht (2-2) telt KV Kortrijk na negen van de tien speeldagen in play-off 1 34 punten. Dat is een evenaring van het recordaantal van de club (sinds de invoering van de play-offs): in het seizoen 2011-2012 werd onder de leiding van toenmalige coach Hein Vanhaezebrouck play-off 1 beëindigd met 34 punten.

2


Bij de start van play-off 1 was het doel van KV Kortrijk: voor het eerst in de geschiedenis van de club Europees voetbal afdwingen. Ook na negen van de tien speeldagen blijft dat mogelijk. Momenteel staat KVK zesde, maar met slechts twee punten achterstand op Charleroi. Als het zondag zelf wint op Club Brugge kan het nog naar de vijfde plaats springen en dan tegen de winnaar van play-off 2 voor een Europees ticket spelen. Charleroi moet op de laatste speeldag naar Standard.

3


Yves Vanderhaeghe werd in mogelijks zijn laatste thuiswedstrijd als coach van KV Kortrijk opnieuw uitgefloten door een deel van de harde supporterskern, supporters die het niet pikken dat hij drie weken na zijn contractverlenging bij KVK voor KV Oostende tekende. Het is een kleine minderheid, maar wel een hardnekkige. Daarentegen werd Vanderhaeghe wel fel toegejuicht en met gezangen als ‘Yveske a la playa‘ gesteund door de supporters van Anderlecht, de club waar hij vele jaren speelde.

4


KV Kortrijk-Anderlecht was ook de wedstrijd waarop Vincent Tan, de nieuwe eigenaar van KVK, voor het eerst verscheen – en fel werd toegejuicht. De Maleisische miljardair scoorde alvast op de voorafgaande persvoorstelling met de mededeling dat hij over de bouw van een nieuw stadion zal praten met burgemeester Vincent Van Quickenborne en dat Vincent De Gryse, de vorige eigenaar van KVK, hem zei dat hij bereid is om mee te investeren. In de ‘Vincent Arena’?

5


En Anderlecht? Grote teleurstelling. Omdat het een 0-2-voorsprong nog prijsgaf en omdat Club Brugge bij Charleroi ging winnen, zakt het naar de derde plaats. Om nog kans te maken om volgend seizoen Champions League te spelen, moet het zondag zelf zijn thuiswedstrijd tegen AA Gent winnen en hopen dat Club Brugge zijn thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk niet wint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier