Visser: ‘Kumordzi is noodzakelijk voor de balans’

© BELGA

Bennard Kumordzi is de stille kracht van Genk. De ideale twaalfde man volgens de ene, een potentiële sterkhouder volgens de andere. Hans Visser, assistent-trainer bij Genk, analyseert.

“Hij blijft een onvermoeibare kilometervreter”, verklaart de oud-middenvelder over de Ghanese middenvelder. “Een waardevolle kracht, absoluut noodzakelijk voor de balans in het elftal. Bennard pakt bij balverlies veel ballen af van de tegenstanders, speelt sober, maar heeft als surplus dat hij ook nog eens heel snel aansluit bij de aanvallers en infiltreert. Het oogt misschien aan de bal allemaal niet zo academisch en mooi, zijn techniek en passing moeten nog beter, maar vergis je niet in zijn scorend vermogen. Voor onze balrecuperatie een niet te onderschatten factor.”

“Ons voordeel is dat we, in functie van de zwaartegraad en de speelwijze van de tegenstrevers, kunnen kiezen uit verschillende combinaties met Julien Gorius, Fabien Camus en Khaleem Hyland. Die jongens zijn allemaal heel flexibel en kennen perfect onze vereisten. Meestal kiezen we voor een technisch onderlegde speler samen met een goede balafpakker. In balbezit spelen we vaak 4-2-4, waardoor als team we toch ook wat zekerheid moeten inbouwen. Bennard is net als Khaleem de fysiek sterke controleur en balafpakker.”

“Vorig jaar, toen hij hier kwam, zat hij met een conditionele achterstand en moest hij zich aan onze manier van spelen en trainen aanpassen, waardoor hij wat meer inlooptijd nodig had. Het is een superprof, die er altijd staat als je hem nodig hebt. Bennard beseft bovendien heel goed waar hij nog moet aan werken en dat hij soms geduld moet oefenen. Ik zie alleszins dat hij veel stappen vooruit zette.”

“Vooral Europees, in de uitwedstrijden, gebruikten we Kumordzi iets meer, omdat we dan meer aantreden in een 4-3-3. Die extra middenvelder heb je op dat niveau nodig, door de hogere snelheid en intensiteit. Een stille, maar gouden gast.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier