Vlaamse regering pompt 8 miljoen euro in vernieuwing voetbalstadions

© Belga

Onder impuls van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters gaat de Vlaamse regering onder meer 8 miljoen euro investeren in de vernieuwing van voetbalstadions.

Op voorstel van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters gaat de Vlaamse regering een aantal investeringen doen in sportinfrastructuur. Er wordt onder meer acht miljoen euro voorzien voor het vernieuwen van voetbalstadions. Dat meldde Muyters woensdag in een persbericht.

Nadat een arrest van de Raad van State eerdere beslissingen van de vorige Vlaamse regering over de realisatie van voetbalstadions vernietigde, besliste de Vlaamse regering vorige vrijdag om een nieuwe projectoproep te lanceren en die aan te melden bij de Europese Commissie.

“Clubs of lokale besturen van wie het dossier geselecteerd wordt, ontvangen een eenmalige subsidie van 10 procent van het investeringsbedrag, met een maximum van 2,5 miljoen euro per begunstigde voor een nieuwbouwproject en 750.000 euro voor een renovatie- of uitbreidingsproject”, zo luidt het persbericht.

“Dit najaar, wanneer de steunmaatregel is aanvaard door de Europese Commissie, zal de eigenlijke projectoproep gelanceerd worden. Initiatiefnemers krijgen daarop tot begin 2014 de kans een project in te dienen. Daarna worden de ingediende projecten door een selectiecommissie beoordeeld. In maart of april 2014 zal de Vlaamse regering beslissen welke voetbalstadions ondersteuning krijgen. Renovatiewerken moeten uiterlijk 2017 gerealiseerd zijn, nieuwbouwwerken uiterlijk 2019.”

Naast inspanningen op het vlak van multifunctionele voetbalstadions wordt ook de aanleg van topsportcentra in Gent, Antwerpen en Leuven aangekondigd. Bovendien wordt aan lokale besturen een impuls gegeven voor de aanleg van kunstgrasvelden. “De historische achterstand van de Vlaamse sportinfrastructuur wordt door deze drie maatregelen weer een stuk kleiner”, besluit Muyters. (Belga/MI)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier