Voetbal Vlaanderen lanceert duurzaam vrijwilligersproject ‘Project PlayGreen’

Logo van de PlayGreen-campagne van Voetbal Vlaanderen © Voetbal Vlaanderen
Nick Vandierendonck Medewerker Sportmagazine.be en Knack.be

In samenwerking met vijf andere Europese partners neemt Voetbal Vlaanderen deel aan het PlayGreen-project, ontwikkeld door Erasmus+. Hiermee willen de zes organisaties vrijwilligers er actief toe aanzetten sportevenementen duurzamer te maken.

Het project wil door middel van de ontwikkeling van een innovatief vrijwilligersformat kansen creëren voor jongeren die gepassioneerd zijn door sport en het milieu. PlayGreen stelt een groene methode om voor de organisatie van sportevenementen, een methode die dus breder toepasbaar is dan enkel op voetbal.

De partners van Voetbal Vlaanderen zijn het Spaanse EcoServeis, de voetbalfederatie van Malta, het Letse Futbols, Eesti Jalgpall uit Estland en het onafhankelijke ENGSO. Zo creëren ze samen een Europees netwerk van organisaties die in staat zullen zijn de duurzaamheid van grassrootsport te verbeteren.

Het ontwerp is vrijwel uniek in de sport- en specifieke voetbalwereld. De meeste vrijwilligersprojecten focussen zich voornamelijk op sociale inclusie, samenhorigheid en eerlijke kansen. Milieu en duurzaamheid worden vaak uit het oog verloren. PlayGreen kan dus nieuwe kansen creëren voor mensen die sport, het klimaat en vrijwilligerswerk willen combineren.

Voor de geïnteresseerden, de rekrutering start volgende zondag. Aanmelden kan via de website van Voetbal Vlaanderen: www.voetbalvlaanderen.be/projecten/playgreen