Voetbalbond heeft nog geen vervanger voor secretaris-generaal Koen De Brabander

Een opvolger voor Koen De Brabander, hier naast bondsvoorzitter Gérard Linard, is er nog niet. © BELGA

De nieuwe secretaris-generaal van de KBVB wordt waarschijnlijk pas aangeduid na het WK. De naam van financieel directeur Tom Borgions is al gevallen.

Groot was de verrassing niet toen Koen De Brabander begin februari werd doorgestuurd als CEO van de KBVB. Men verweet hem dat hij onvoldoende samenwerkte met de vijf directeurs van de bond en dat hij hen niet op de hoogte bracht van waar hij zelf mee bezig was.

Bovendien was zijn C4 geen dure zaak. Dat was de les die de bond geleerd had uit het moeizame en dure afscheid van de vorige CEO, Steven Martens. Daarop besliste men dat zijn opvolger, Koen De Brabander dus, op zelfstandige basis zou werken en niet in vast dienstverband.

Een maand na zijn vertrek is er nog geen vervanger aangeduid, en worden zijn taken nog steeds uitgevoerd door bondsvoorzitter Gérard Linard zelf. Een nieuwe secretaris-generaal is niet dé prioriteit binnen de bond. Daar wil men eerst werk maken van een nieuwe commerciële directeur. Die plaats is vacant, terwijl Benjamin Goeders ad interim de zaken opvolgt.

Geen vergissingen

Voor de functie van secretaris-generaal wordt in twee richtingen gedacht. Iemand van buitenaf, waarbij de geciteerde namen Pierre François en Herman Van Holsbeeck zijn, of een interne oplossing. Daarvoor worden twee namen naar voren geschoven: Tom Borgions, financieel verantwoordelijke, en Peggy Leys, een Vlaamse advocate die vorige zomer aangesteld werd als verantwoordelijke van de juridische dienst. Op dit moment zou Borgions in poleposition liggen.

Belangrijk in de hele zaak is dat men de tijd wil nemen om zich niet te vergissen. De ervaringen met Martens en De Brabander hebben niet alleen maar goeie herinneringen nagelaten. Vandaag stelt men vast dat het misschien niet de beste keuze was om een hoofdrol voor te behouden aan iemand zonder ervaring in de voetbalwereld. Steven Martens had een verleden in het toptennis, Koen De Brabander is bedrijfsrevisor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier