Voetbalt Mechelen te artistiek?

© IMAGEGLOBE

Bij KV Mechelen sukkelt nu ook middenvelder Thomas Enevoldsen met een van de sesambeentjes in zijn voet. Eerder dit seizoen overkwam zijn ploegmaats Steven De Petter en Senad Karahmet hetzelfde. Zo’n blessure komt normaliter veeleer voor in het ballet.

De sesambeentjes zijn botjes die qua vorm lijken op sesamzaadjes, vandaar de naam. Bart De Bruyn, kinesist bij de club, lacht bij de vergelijking met het ballet: “Waarschijnlijk is dat toeval. In je voet zitten twee zulke beentjes, net onder je grote teen. Ze vormen een scharnierpunt en sturen je pezen mee in de juiste richting. Balletdanseressen staan vaak op hun tippen, bij hen is er op dat punt een zware belasting. Bij voetballers niet.”

“Toch lijkt het ook bij Enevoldsen te gaan om overbelasting. De andere twee incasseerden een trap. Bij Enevoldsen en Karahmet is zo’n beentje gebroken. Dan moet een speler een walking boot dragen die de belasting in zijn voet meer spreidt. Na vier à zes weken bekijken we of er een genezing is. Bij De Petter was zo’n beentje verbrijzeld, dat moest eruit. We proberen nu de mobiliteit van zijn voet en dikke teen te herstellen en de spieren te verstevigen om het gemis van dat beentje op te vangen.”