Volleyclub Menen gaat voor de geschiedenisboekjes

© VDB

Prefaxis Menen staat op de drempel van een Europese finale. Trainer Alain Dardenne blikt in Sport/Voetbalmagazine vooruit.

Met een heenwedstrijd woensdag in Polen en een terugwedstrijd zaterdag in eigen zaal strijdt Prefaxis Menen deze week tegen Czestochowa voor een plaats in de finale van de Challenge Cup, de derde Europese beker.

“We zijn best fier op die prestatie”, zegt coach Alain Dardenne. “Voor een club als Menen is dit toch historisch te noemen. In de eerste ronde moesten we het met het Servische Kragujevac tegen een stevige ploeg opnemen. In de thuiswedstrijd overtroffen we onszelf.”

“De volgende tegenstanders waren geen echte toppers. Maar dat we tegen ploegen uit Slovenië, Cyprus en Zwitserland in totaal maar één setje verloren, geeft aan dat onze competitie hoger aangeschreven is dan in die landen. Het zit met andere woorden goed met het niveau in België. Dat is positief.”

Nu Menen het tot in de halve eindstrijd gebracht heeft, wil het uiteraard ook die finale bereiken. Tegen een team uit topvolleyballand Polen is dat geen sinecure, weet Dardenne. “Het Poolse volleybal staat synoniem voor kracht en gestalte. Aan ons de taak om die kwaliteiten te ontregelen.”

“We geloven erin. Czestochowa beschikt over een sterk geheel, maar het is nog geen Belchatow of Kedzierzyn. Ze staan momenteel zevende in de eigen competitie. Een voordeel voor ons is alvast dat we de tweede wedstrijd thuis spelen.” (RVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier