Voorzitter KMSK Deinze hoopt nieuw stadion klaar te hebben in 2024

© Belga Image

De uitbouw van de ‘Dakota Arena’, het vroegere Burgemeester Van De Wielestadion van KMSK Deinze, blijft op zich wachten. Huidig voorzitter Denijs Van De Weghe heeft nog steeds geen enkele steen kunnen leggen van het ambitieuze project op de gronden van zijn voetbalclub. Het nieuwe stadion zou omringd worden door appartementsblokken, kantoorruimtes en horecafaciliteiten maar alles heeft nog geen groen licht gekregen van de bevoegde instanties.

‘De bouwvergunning is nog steeds niet in orde. Wij zitten nog steeds muurvast. We hadden een vergunning. In april 2021 werd die echter ingetrokken door het stadsbestuur. Dit wegens een procedurefout. Er werd ondertussen een moberstudie of mobiliteitsstudie gemaakt. Die zou volgende maand volledig afgewerkt zijn. Daarna zal ik die omgevingsvergunning voor het nieuwe stadioncomplex indienen. Wij hopen volgend jaar eindelijk te kunnen beginnen met de bouw zodat het project in de zomer van 2024 volledig klaar zal zijn. Er is iemand die de bouw steevast wil aanvechten. Waarom weet ik niet. KMSK Deinze heeft de man in kwestie niets aangedaan maar blijkbaar is hij tegen de bouwplannen en stelt hij alles in het werk om ons te dwarsbomen’, meldt voorzitter Denijs Van De Weghe.

Als alles mee zit zou KMSK Deinze in het jaar 2024 dan eindelijk toch in het nieuwe complex aan de slag kunnen. ‘Het zou mooi zijn dat we tegen dan ook de zekerheid hebben over de promotie naar de Jupiler Pro League en wij dan al in ons nieuw stadion kunnen spelen. Maar er zijn meerdere clubs in 1B die de ambitie hebben om naar 1A door te stoten. Met de inbreng van ACA Football Partners kan alles echter in een stroomversnelling komen. Bedoeling is wel dat wanneer het hele stadionproject afgewerkt is, KMSK Deinze het stadion van mij gaat huren’, verduidelijkt Denijs Van De Weghe.