Voorzitter KV Mechelen: ‘November en december worden cruciaal’

Johan Timmermans © BELGA

Vrijdag gaat Anderlecht op bezoek bij KV Mechelen. Malinwa-voorzitter Johan Timmermans vindt dat die match op een ideaal tijdstip komt, zo stelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Voorzitter Johan Timmermans vindt dat de match tegen Anderlecht op een ideaal tijdstip komt. ‘Anderlecht thuis is altijd een beladen confrontatie. Het verloopt wel eens heel hectisch, maar vaak zien we een goeie pot voetbal. Wij proberen er opnieuw een hel van te maken, ik verwacht een match op het scherp van de snee, tegen een heel sterk team.

‘Het extra pigment wordt Hein Vanhaezebrouck. Ik denk ook aan onze huurling Silvère Ganvoula, die we er pas in augustus bij kregen, en zich extra zal willen bewijzen. Of Andy Kawaya, waarbij we perfect werden geholpen door Anderlecht en hem gratis ter beschikking kregen. Ook hij groeit naar zijn beste niveau toe, wat ons optimistisch stemt.’

Momenteel weigert Timmermans zich blind te staren op de klassering. ‘Dat we veel te weinig punten hebben, is voor iedereen duidelijk’, beweert hij. ‘We hopen die ergens nog te recupereren, mits nog wat meer overtuiging en geluk. Voetbal blijft op dat vlak toch een onvoorspelbaar product. Net dat is ook de charme van die sport.

‘Ik blijf positief gezind. November en december worden cruciaal. Dan zit je met zware terreinen en kunnen we kijken hoever we staan. Tegen dan hopen we onze scheefgetrokken situatie wat recht te trekken.’

Lees de volledige reportage over KV Mechelen in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 11 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier