Vossen: ‘Met Benji erbij kom ik frisser voor doel’

© BELGA

De voorbije jaren werd Jelle Vossen al meermaals geroemd in een Gouden Duo: eerst met Marvin Ogunjimi, dan met Christian Benteke en nu met Benji De Ceulaer.

De voorbije jaren werd Jelle Vossen al meermaals geroemd in een Gouden Duo: eerst met Marvin Ogunjimi, dan met Christian Benteke en nu met Benji De Ceulaer. “Dat is – denk ik – ook een mooi compliment voor mij”, aldus de topschutter van KRC Genk in Sport/Voetbalmagazine. Het is met De Ceulaer anders voetballen voor Vossen dan met zijn voorgangers Benteke en Ogunjimi. “Benji is een aanvaller die ook veel verdedigend werk verricht”, zegt Vossen. “Vroeger moest ik in 90 procent van de gevallen terug om die verdedigende middenvelder op te pakken. Dat vergt veel krachten.”

“Nu is het werk goed verdeeld tussen ons twee. Benji en ik hoeven maar één blik naar elkaar te werpen en we weten dat er iemand terug moet zakken.”

“Een heel verschil met de vorige spitsen. Marvin en Christian zijn niet de types die vaak mee teruglopen met de verdedigende middenvelder van de tegenstander. Zij waren meer de bliksemafleider waarvan ik kon profiteren. Marvin trok met zijn snelheid vaak de ruimtes open en Christian kon de bal goed bijhouden.”

“Ik heb dus nooit geklaagd, ik vond het fijn om rond een targetspits te zwerven. Ik kwam ook vaak genoeg voor het doel, maar het vergde wel meer krachten om altijd die meters terug ook te maken.”

“Met Benji erbij ben ik wat frisser”, gaat de aanvaller verder. “Ik voel dat ik makkelijker voor het doel kom bij een snelle uitbraak dan wanneer ik van het middenveld moet komen. Dan is het soms nipt om er te geraken. Maar wat het prettigste is? Moeilijk te zeggen.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier