Vossen: ‘Ons parcours in de EL verdient meer erkenning’

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

In Sport/Voetbalmagazine blikt Jelle Vossen terug op het voorbije jaar en kijkt hij ook al even vooruit richting WK en de verkiezing van de Gouden Schoen.

Hoe beleefde de aanvoerder en topschutter van RC Genk 2013? Uitermate positief, zo blijkt, ondanks de mindere maand december.

Jelle Vossen: “De bekerwinst was een uitschieter, maar ik ben ook tevreden over het Europese parcours dat we dit seizoen met Genk hebben afgelegd. Het feit dat we twee jaar op rij als groepswinnaar doorgaan in de EL, ongeslagen dan nog, daar mogen we best fier op zijn. Ik vind dat daar in België wel wat meer erkenning voor mag bestaan. Zo simpel is dat allemaal niet. Kijk maar naar Standard, dat één punt haalt in een groep die nochtans makkelijker oogde dan de onze.”

Ook over zijn persoonlijke prestaties kan de spits tevreden zijn. “Ik kon bevestigen wat ik de jaren voordien liet zien”, stipt Vossen aan. “De voorbije maanden viel het misschien wat minder op – mijn positie als targetspits vergt andere taken – maar uiteindelijk sta ik halfweg toch weer met vijftien doelpunten achter mijn naam, hetzij één om de twee wedstrijden. Dat is het gemiddelde van mijn carrière. Ik hecht veel belang aan die statistiek, want als spits word je op je doelpunten afgerekend.”

Gouden Schoen

In die optiek zou hij wel eens kandidaat kunnen zijn voor de komende verkiezing van de Gouden Schoen. Vossen: “Dat vind ik wel, ja. Het gaat toch om de prijzen die je voor je club wint? Ik was voor Genk belangrijk in de beker, zowel in de halve finale tegen Anderlecht als in de finale tegen Cercle. Ook dit seizoen strijden we weer op alle fronten mee. Bovendien kan ik toch dat gemiddelde van één doelpunt per twee wedstrijden voorleggen. Dat zijn sterke argumenten.”

Maar tegelijkertijd is hij realistisch. “Vorig jaar voorspelde ik dat Dieumerci Mbokani zou winnen en dat gebeurde ook. Dit jaar voorspel ik dat Thorgan Hazard hem wint…”

WK Brazilië

“Ik had voor het seizoen al gezegd dat het mijn hoofddoel wordt om dit jaar bij de selectie van de Rode Duivels te blijven. Maar je merkt dat er de voorbije maanden al veel spelers in de media verklaarden dat ze van Brazilië dromen. De concurrentie stijgt. Mijn voordeel is dat ik al vier jaar op een rij goals maak.

“Er zijn nog vijf maanden te gaan, daarin kan nog zoveel gebeuren – blessures, spelers die van ploeg veranderen – dat het weinig zin heeft daar nu al te veel aan te denken. Ik kan enkel zo hard mogelijk mijn best doen om het Marc Wilmots moeilijk te maken in zijn keuze.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier