Waar blijft Benito Raman?

© BELGA

Geen Benito Raman in de kern van AA Gent tegen Lokeren op de vijfde speeldag. De beloftevolle flankaanvaller gaf eerder deze maand aan nog op zoek te zijn naar zijn beste vorm.

“Soms trek ik het me te veel aan als ik eens een mindere match speel. Zelfs door een mindere training begon ik al te piekeren,” klonk het.

Een probleem dat zich vaker stelt, zegt Etienne De Wispelaere, assistent-coach van de Gentse beloften. “Benito Raman is daar niet alleen in. Jonge spelers leggen zichzelf vaak een enorme druk op. Elke fout is voor hen een klein drama. Het is aan ons om hen uit te leggen dat ze een carrière van vijftien jaar voor zich hebben en dat ze hun spelplezier niet mogen kwijtraken.”

“Bovendien is Benito iemand die altijd wil spelen en bij de A-kern is dat natuurlijk niet evident. Hij keek dan ook enorm uit naar de start van de beloftecompetitie, waar hij wekelijks ritme kan opdoen.”

Een andere jongen die aan de deur van de eerste ploeg klopt, is de jonge Bosniër Armin Cerimagic. “Ook een groot talent”, zegt De Wispelaere. “Hij is razend gevaarlijk als flankaanvaller en heeft met zijn krachtige linker een enorm wapen.”

“Door zijn explosiviteit heeft hij af en toe wel last van kleine blessures. Het komt er dan ook op aan om hem goed te begeleiden met stabilisatieoefeningen. Onze medische staf levert uitstekend werk op dat vlak.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier