Waarom Ferrera Charleroi echt verliet

© BELGA

Charleroiwatcher Stéphane Vande Velde schetst de achtergronden bij het verrassende ontslag van Yannick Ferrera.

Charleroiwatcher Stéphane Vande Velde schetst de achtergronden bij het verrassende ontslag van Yannick Ferrera.

Al van in het begin zat het niet pluis tussen Charleroimanager Mehdi Bayat en de technische staf. Zijn oom Abbas had Luka Peruzovic een mooi contract gegeven en Yannick Ferrera aangesteld. Met vier miljoen schulden zag Mehdi het niet zitten om een extra trainer te betalen. Na de zware thuisnederlaag tegen OHL (0-4) leek een ontslag in de maak, maar omdat Yannicks vader toen onwel was geworden in de tribune, ging het ontslag niet door.

Prompt reeg Ferrera de successen aan elkaar. Toch kreeg hij na de zege tegen Anderlecht (de laatste verliesmatch van de leiders) geen felicitaties van de directie.

Vorige week dinsdagavond escaleerden de meningsverschillen tussen Bayat en de trainer die hem in een telefonisch onderhoud vroeg of men voor volgend seizoen nog op hem rekende en welke kern hij ter beschikking zou krijgen.

Bayat zou hem de volgende dag geantwoord hebben: “Wie denk je wel dat je bent? We zijn nog niet gered en ik beslis wanneer we over de toekomst praten.” De manager ergerde zich aan het feit dat Ferrera na de winst tegen Lierse in zijn eentje naar de supporters was gelopen, aan zijn interview op Extra Time op maandagavond, en zijn toestemming aan Telenet om een training achter gesloten deuren te filmen. Ook leden van de technische staf stoorde het dat Ferrera een paar keer in zijn eentje knopen doorgehakt zou hebben.

Een toploon kreeg hij bij Charleroi niet. Met 3000 euro per maand was hij naar eersteklassenormen slecht betaald. Loonsverhoging heeft hij aan Mehdi Bayat of aan de telefoon niet gevraagd, ook al gaf hij een goedbetaalde job bij Michel Preud’homme waar hij 75.000 dollar per jaar ving op.

Woensdag trok Ferrera, ontgoocheld door het gebrek aan respect voor zijn werk, zijn conclusies. Daarmee bespaarde hij het bestuur alvast de zorg hoe ze aan de buitenwereld kenbaar zouden maken dat ze het voor volgend seizoen niet meer zagen zitten met de trainer die het behoud verzekerd had.

In afwachting leidt Luka Peruzovic zijn zoveelste interim-job als hoofdcoach. Tot het eind van het seizoen, niet langer. (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier