Waasland-Beveren: Freethiel krijgt grootste ijsbad van België

Philippe Clement met zijn spelers bij Waasland-Beveren © BELGAIMAGE - KRISTOF VAN ACCOM
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met een cadeautje van een sponsor kan Waasland-Beveren zijn spelers nog beter laten recupereren van inspanningen.

Als we met het gezin gaan zwemmen, is het een van de attracties op het einde. Na de inspanning de ontspanning, tussen de bubbels. Voetballers weten dat al langer, jacuzzi’s – en ook sauna’s – deden zo’n twintig jaar geleden hun intrede in de kleedkamers. Ze vervingen de grote baden van de jaren zeventig.

Op de Freethiel wordt een en ander nu uitgebroken. De jacuzzi, geïnstalleerd in de ruimte achter de douches, verdwijnt en maakt plaats voor het grootste ijsbad dat er op de Belgische velden te vinden is. Een cadeautje van de sponsor, Renobad. Met een motor – zeg maar een groep – die moest overkomen uit Italië, omdat een groot ijsbad nu eenmaal een sterke motor vereist. Acht man zal er tegelijk in kunnen recupereren van de geleverde inspanningen na wedstrijden en trainingen. In gesteriliseerd water, dat maar om de x-tijd moet worden vervangen. Een volgende stap in de evolutie van de blessurepreventie, op vraag van coach Philippe Clement.

Die vond anderzijds dat hij deze zomer in augustus iets te veel tijd had moeten doorbrengen achter zijn computer, om beelden van potentiële nieuwe spelers te bekijken. Dagen na elkaar tot voorbij middernacht, na het trainingswerk. Dat houdt geen mens vol. Een en ander werd intern aangekaart.

Komt er een uitbreiding van de scouting? Niet direct, zegt sportief directeur Danny De Maesschalck: ‘Het is wél de bedoeling om het lijstje met kandidaat-spelers wat beperkter te houden. Deze zomer hadden we, mede door het onverwachte vertrek van ZinhoGano, plots een aantal vacatures. Omdat we in tijdsnood kwamen, zette de scouting hem wat sneller dan normaal in cc bij het aanreiken van mogelijke nieuwkomers, waarna de trainer zelf ook mee beelden ging bekijken. Dat is in de toekomst niet meer de bedoeling. Zijn lijstje zal beperkter zijn, zodat hij er niet zoveel tijd meer aan moet spenderen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier