Waasland-Beveren gaat in zee met Yannick Ferrera

Yannick Ferrera © .

Waasland-Beveren stelt Yannick Ferrera (37) aan als nieuwe hoofdcoach. Hij volgt de in mei ontslagen Sven Vermant op.

Ferrera ondertekende een overeenkomst voor twee seizoenen en werd vrijdagmiddag officieel voorgesteld in het Freethielstadion.

Hij is de opvolger van Sven Vermant. De voormalige middenvelder van Club Brugge en Schalke 04 werd op 9 mei ontslagen na een 8-0 nederlaag tegen Zulte Waregem in play-off II. Vermant had op zijn beurt begin januari Philippe Clement vervangen, die naar KRC Genk verkaste.

De 37-jarige Ferrera zat zonder job sinds hij op 23 oktober aan de deur werd gezet bij KV Mechelen. De Brusselaar trainde Malinwa, dat ondanks een trainerswissel zou degraderen, sinds september 2016. Hij coachte eerder ook Charleroi, STVV en Standard in de hoogste voetbalklasse.

Jong

Met Ferrera kiest Waasland-Beveren dus weer voor een jonge trainer, zoals voorzitter Dirk Huyck vorige week al aankondigde in Sport/Voetbalmagazine. ‘Dat blijft me prikkelen ja. Ik weet dat het een risico is, maar anderzijds is het met Stijn Vreven en Philippe Clement gelukt, dus waarom niet?’, aldus Huyck.

De voorzitter zei ook dat hij met verscheidene kandidaten heeft gesproken, en dat hij zijn tijd wilde nemen om de juiste keuze te maken.