Waasland-Beveren krijgt nieuwe structuur

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Het gelijkspel tegen Lokeren volstond voor het behoud. “Dat geeft ons de kans om volgend seizoen alvast een pak vroeger voor te bereiden dan vorig jaar”, zegt manager Dirk Poppe.

Het gelijkspel tegen Lokeren volstond voor het behoud. “Dat geeft ons de kans om volgend seizoen alvast een pak vroeger voor te bereiden dan vorig jaar”, zegt manager Dirk Poppe in Sport/Voetbalmagazine.
Omdat in de rekrutering vorige zomer fouten werden gemaakt, nam de club een vaste talentscout in dienst. Ronny Dierick (ex-Anderlecht, Aalst, Vitesse, Tottenham en ADO Den Haag) adviseerde in het verleden al, en kreeg nu een vast contract. Manager Poppe: “Er scouten nog anderen op freelancebasis, maar één vaste man is nodig.”

Vorige week maandag stond op de agenda van de raad van bestuur ook de verandering van statuut. Naast de vzw, die blijft bestaan om aanspraak te kunnen maken op subsidies en waarin de jeugdwerking is opgenomen én de infrastructuur, komt er een vennootschap (cvba) met de profafdeling. Alle zestien bestuursleden toonden zich bereid om financieel een inspanning te doen en in die vennootschap in te stappen.

Poppe: “Er is nauwelijks nog een eersteklasser die alleen uit een vzw bestaat. Dat pikken de belastingen ook niet meer.”

Daarmee zet Waasland-Beveren de deur open voor externe inbreng. Poppe: “We gaan op zoek naar kandidaten om in de club te investeren. Een plafond voor die investering is niet vastgelegd, een plafond voor de inspraak wel. Wij willen een club met een lokale verankering blijven. Het is niet de bedoeling dat één iemand uit het buitenland het hier voor het zeggen krijgt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier