Waasland-Beveren op zoek naar nieuwe voorzitter

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met zeven op negen in december sloot Waasland-Beveren een moeilijk 2013 alsnog positief af. Het is uitkijken naar wat 2014 in petto heeft. Sowieso een nieuwe voorzitter, erkent manager Dirk Poppe.

“Melchior Roossens is bezig aan zijn 21e jaar. Hij wilde eigenlijk al vorige zomer stoppen, maar we hebben hem overtuigd om nog een jaar door te gaan”, legt algemeen manager Dirk Poppe uit in Sport/Voetbalmagazine. “Hij deed het op zijn manier, altijd beschikbaar voor mij, maar eerder op de achtergrond. We zoeken nu naar iemand die dat op een andere manier kan invullen, iets meer op de voorgrond. Dat is iets voor het voorjaar, maar nu gaat alle aandacht naar operatie redding.”

Niet gered

Het felgeplaagde Waasland-Beveren, vorig seizoen nipt behoud kunnen verzekeren en dit seizoen opnieuw in degradatiegevaar verkerend, kon 2013 toch op een positieve noot afsluiten. Met onder meer een stuntzege op het veld van Club Brugge.

“Euforisch moeten we niet doen, we zijn ondanks een zeven op negen in december nog niet gered”, waarschuwt Poppe. “Die laatste winst geeft op alle fronten wel een enorme boost. Het was een moeilijk jaar, 2013, dat geef ik toe. Een jaar waarin we hebben geleden en dat lijden op de koop toe nog eens in het belachelijke werd getrokken.”

Mecanicien

De manager van de Waaslander geeft daarbij de media een veeg uit de pan. “Ik dacht dat we in dit land met beroepsjournalisten te maken hadden en dat die alle kanten van een zaak zouden belichten. Maar zeker in de periode van de trainerswissel bleek dat iemand met wat naam en faam ietsje meer was. Meer dan een parttime elektromecanicien. Want zo belachelijk werd het gemaakt: dat Glen De Boeck werd opgevolgd door Danny De Maesschalck, een deeltijdse elektromecanicien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier