Waasland-Beveren rekent op topaffiches in terugronde

© BELGA

Sportief denkt Waasland-Beveren voldoende gewapend te zijn voor het behoud. Enkel het tegenvallende aantal toeschouwers baart wat zorgen, zo erkent Hennie Van Gijsel, verantwoordelijke van de sportieve cel.

Commercieel loopt het ook goed. De skyboxen zijn nagenoeg allemaal voor drie jaar aan de man gebracht en zaterdag tegen Lierse doet een nieuwe broekjessponsor zijn intrede. De trui, zegt Van Gijsel, “brengt geweldig op.”

Een pijnpunt blijft de publieke belangstelling. Die valt tot dusver tegen. Na KV Mechelen, AA Gent en Cercle ligt het gemiddelde maar net boven de 5000 toeschouwers. Dat is minder dan in de eindronde, maar gemiddeld nog zo’n 1000 man meer dan vorig jaar in tweede klasse, zegt Frederik De Weerdt, die instaat voor sponsoring en partnerships.

Bij Waasland-Beveren willen ze dat cijfer omhoog. Van Gijsel: “Traditioneel is er in Beveren in augustus minder volk voor het voetbal. Maar nu is de vakantie voorbij.” De Weerdt bevestigt dat: “Dat is altijd al zo geweest. Wij verwachten dat vanaf het duel tegen Lierse het aantal supporters stijgt.”

De referentiepunten van Waasland-Beveren, buren Lokeren en Beerschot zitten met vergelijkbare bezoekersaantallen, zo blijkt. De Weerdt: “Ook op KV Kortrijk vond ik de opkomst niet overweldigend toen wij er speelden. Die ene tribune is zeer goed gevuld, daar willen ze blijkbaar allemaal zijn. Ik heb de indruk dat er globaal gezien minder volk naar eerste klasse komt kijken. Wij waren ontgoocheld hoe weinig volk er met Gent en Cercle mee kwam. Bij KV Mechelen viel dat wel mee. Onlangs las ik de bevestiging van mijn indruk (dat er minder volk komt kijken in eerste, nvdr) ook in de krant. Bij ons is het wachten op het bezoek van een topper om ons gemiddelde op te krikken. Die krijgen we bijna allemaal in de tweede ronde.”

Lierse wordt een referentie

Overigens mag Waasland-Beveren de tribune aan de Klapperstraat niet meer gebruiken. Een vol huis is daarom niet 12.000 maar 8200 toeschouwers. De club hoopt het gemiddelde op te trekken tot een goeie 5500 à 6000.

Er wordt wel naar gestreefd om dit seizoen binnen het vooropgestelde jaarbudget van 6,5 miljoen euro te blijven. Dat betekent dat er een kleine verschuiving is van een paar procenten binnen dat voorziene budget. De mindere inkomsten uit de ticketverkoop worden gecompenseerd door meer commerciële inkomsten uit onder meer horeca en sponsoring. Maar nieuwsgierig kijken ze bij Waasland-Beveren toch uit naar zaterdag. De Weerdt: “De komst van Lierse wordt een echte referentie.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier