Waasland-Beveren: tweede keuze blijkt foute keuze

Sven Vermant was te weinig communicatief naar de spelersgroep. © belgaimage
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De relatie tussen Sven Vermant en Waasland-Beveren liep snel spaak.

Hij was al geen eerste keuze voor de opvolging van Philippe Clement, Sven Vermant. Het was een andere Sven, Vandenbroeck, de assistent van Hugo Broos bij Kameroen, die het had gehaald in de discussies. Alleen krabbelde Vandenbroeck in laatste instantie terug. Hugo Broos had gesprekken lopen met het nieuwe bestuur van KV Mechelen en zou zijn assistent waarmee hij de Afrika Cup won, naar daar meenemen. Vandenbroeck is een ex-speler van KV Mechelen, vandaar. Uiteindelijk ging het ene niet door en het andere ook niet. Waasland-Beveren haalde, toen Vandenbroeck op de afgesproken dag niet wilde tekenen, snel Vermant uit Duitsland, waar hij aan de slag was met de Brugse beloften.

Het bleek geen gelukkig huwelijk. In gesprekken één op één met de directie was de opvolger van Clement best wel communicatief, maar op trainingskamp bleek dat tegenover de groep al veel minder. En dat trok zich door in de rest van dit voorjaar. Zijn kern was afgeroomd, en dat zorgde voor een decompressie, en de klik met staf en spelers was er nooit. De 8-0 van vorige week in Waregem was het dieptepunt. Eén telefoontje later was de carrière van Vermant als hoofdcoach in 1A voorbij.

En nu? Maandagavond zat het bestuur samen om de profielen voor de opvolging te bekijken. Vandenbroeck is nog steeds kandidaat, maar Waasland-Beveren is nu niet geneigd om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Een lief dat je op je trouwdag heeft laten zitten, neem je ook niet snel terug, tenzij je haar heel graag ziet. Intussen werkt de club hard verder aan het binnenhalen van spelers. Zijn al vastgelegd voor volgend seizoen, naast doelman Davy Roef die blijft: Alexis Gamboa, een 19-jarige centrale verdediger uit Costa Rica, Djihad Bizimana, een 21-jarige Rwandese verdedigende middenvelder, Milan Massop, een 24-jarige Nederlandse linksachter, en Paul Keita, een 25-jarige Senegalese centrale middenvelder. Chelsea zou deze week ook laten weten of Victorien Angban mag blijven. De Nigeriaan wil dat zelf alvast wel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier