Wat gebeurt er met Milivojevic?

© BELGA
Pierre Bilic

Door de komst van Steven Defour zijn de speelkansen van Luka Milivojevic bij Anderlecht beperkt. Een jaar geleden werd nog 2,7 miljoen euro betaald voor de speler, vandaag wil de club hem het liefst nog gauw verhuren of verkopen: het vindt hem te traag voor de Jupiler Pro League.

De komst van Steven Defour beperkt de speelkansen van de Servische middenvelder die nu vierde keuze is na Defour, Youri Tielemans en Leander Dedoncker voor één van de twee plaatsen als verdedigende middenvelder. Een jaar geleden betaalde Anderlecht nog 2,7 miljoen euro aan Rode Ster voor de speler die de opvolger moest worden van Lucas Biglia. Herman Van Holsbeeck meende onlangs nog dat hij dit seizoen zou openbloeien, maar vandaag wil Anderlecht hem het liefst nog gauw verhuren of verkopen: het vindt hem te traag voor de Jupiler Pro League.

In België informeerde Charleroi al via Mogi Bayat maar toen de speler te duur bleek, ging Charleroi voor Karel Geraerts. Volgens Milivojevics makelaar Ranko Stojic was er ook belangstelling van het Franse Evian TG, maar daar was de speler zelf niet in geïnteresseerd. “Luka denkt meer aan Duitsland. Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten. Men zegt dat hij niet snel is. Een voetballer moet snel denken en goed inspelen.” Stojic is eind deze week in België om een oplossing te zoeken.

Past Milivojevics speelstijl niet beter bij Nederland, Spanje of Portugal? In de Servische pers werd hij gelinkt aan Turkse clubs, maar concreet is dat niet. Spira Grujic, ex-Anderlecht, analist voor de Servische zender SOS, vindt: “Hij moet niet zeuren. Zijn stijl past niet bij Anderlecht, hij moet gewoon een knop omdraaien en voor een meer technisch gerichte competitie opteren.” Even was er sprake van een uitleenbeurt aan zijn vroegere club Rode Ster Belgrado, maar Stewan Stojanovic (ex-Antwerp en icoon bij Rode Ster) denkt niet dat dat lukt: “Luka was bij ons een leider, ik denk dat Anderlecht beter wat geduld toont. Een terugkeer naar hier lijkt me onwaarschijnlijk, Rode Sterwordt waarschijnlijk gekocht door het Russische Gazprom of een Qatarees bedrijf. Dat duurt nog even. Luka kan zich niet permitteren daarop te wachten. Hij moet zich nu herpakken.”