Wat Vanaken in Athene niet kon, deed hij tegen Standard: scoren en laten scoren

Hans Vanaken © Belga Image

Onze top tien van de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Hans Vanaken (Club Brugge) : wat hij in Athene niet kon, deed hij tegen Standard. Scoren en laten scoren.

2. Amary Baby (Charleroi) : eens te meer liet hij de tegenstander afzien met zijn lange raids. Provoceerde zo de rode kaart voor De Sart en stond in het slot van de wedstrijd ook op de juiste plaats om de belangrijke gelijkmaker binnen te knikken.

3. Kara Mbodj (Anderlecht) : toonde samen met Spajic waarom zij het beste en fysiek meest stevige centrale verdedigingsduo van de Belgische competitie vormen. Verloor nagenoeg geen enkel luchtduel en imponeerde in dat onderdeel. Twee cruciale tackles op schoten van Machado en Jaremtsjoek.

4. Marvelous Nakamba (Club Brugge) : pakte ballen af dat het een lieve lust was en heeft een prachtige linker om mee in te spelen.

5. Ivo Rodrigues (Antwerp) : matchwinnaar met twee doelpunten, waarvan vooral de eerste een pareltje was met de buitenkant van de voet. Symbolisch ook voor het opportunisme en de verbetenheid waarmee Antwerp voetbalt.

6. Damien Marcq (AA Gent) : de Franse verdedigende middenvelder had blijkbaar dit topduel nodig om zijn beste niveau te halen. Balvast, verlegde goed het spel en altijd aanspeelbaar. Zag een afstandsschot nipt gepareerd worden door Sels.

7. Igor Vetokele (STVV) : was in de eerste wedstrijd tegen AA Gent al belangrijk met de 1-0. Door een blessure miste hij de volgende wedstrijden, maar in zijn invalbeurt tegen Waasland Beveren tikte hij een afgeweken bal binnen en bezorgde STVV hiermee zijn vierde zege.

8. Alejandro Pozuelo (KRC Genk) : nog maar net terug uit een lange blessureperiode en toch was de Spanjaard bij zijn eerste basisplaats van het seizoen meteen bepalend. Zijn afstandsschot bezorgde Genk de drie punten.

9. Dimitri Mohamed (Mouscron) : kilometervreter bij uitstek, polyvalent. Na het uitvallen van Huyghebaert een waardige aanvoerder en aanjager. Stelde met afstandsschoten Kaminski meermaals op de proef.

10. Robin Söder (Lokeren) : eens helemaal fit zal Lokeren nog veel plezier beleven aan de kwieke Zweed. Bij zijn invalbeurt tegen Eupen toonde hij zijn volledige gamma: energiek, efficiënt en intelligente loopacties. Auteur van een prachtgoal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier