Weer jong Liersetalent naar KV Mechelen

© BELGA

Na Yoni Buyens en Seth De Witte verliest Lierse opnieuw een jonge middenvelder aan aartsrivaal KV Mechelen. Jeugdinternational Glenn Claes bereikte een overeenkomst voor twee seizoenen bij Malinois.

“Een spijtige zaak”, zegt Eric Van Meir, tot eind dit seizoen hoofdcoach van de Pallieters, in Sport/Voetbalmagazine. “Begin januari spraken we met Glenn af om in maart verder te praten. Ondertussen is het april en als zo’n speler – jong en Belgisch – einde contract is, zijn er altijd kapers op de kust.”

Waarom heeft Lierse dan zolang gewacht? Van Meir zucht. “Er is het afgelopen seizoen intern heel wat veranderd, met drie trainers en twee technisch directeurs. Door de sportieve situatie waren de jongens die speelden het belangrijkste. Glenn stond dit seizoen vijf à zes maanden aan de kant met een rugblessure en was niet zo vaak op de club. In zo’n geval verlies je hem wat uit het oog.”

Is Lierse hem gewoon vergeten? “Vergeten is misschien te sterk uitgedrukt, maar door zijn blessure was hij geen prioriteit voor ons. We dachten dat we nog tijd hadden om zijn contract open te breken, maar nu is het te laat.”

Concurrentie met Enevoldsen en Diabang

De 19-jarige middenvelder speelde tot zijn blessure drie keer met de eerste ploeg. Van Meir: “De laatste twee jaar trainde hij mee met de A-kern maar liet hij niet meer zo’n grote progressie optekenen als ervoor. Maar Glenn verzamelde veel nationale jeugdselecties en staat een stuk verder dan zijn leeftijdsgenoten.”

Dat laatste was ook Fi Vanhoof, sportief directeur van KV Mechelen, niet ontgaan. “Wij kennen die jongen al jaren en toen zijn contract afliep, hebben we niet getwijfeld. Naast een goede techniek en snelheid is hij linksvoetig en dat vind je niet gemakkelijk. Volgend jaar maakt hij volwaardig deel uit van de A-kern. Op links zal hij de strijd aangaan met Enevoldsen en Diabang, al moet hij niet meteen spelen.”

Van Meir die na de contractverlenging van doelman Nathan Goris beklemtoont dat Lierse ook snel met Jason Adesanya wil gaan praten, betreurt dat er weer een goudklompje naar KV Mechelen trekt. “Het is jammer dat er nooit een talent de omgekeerde beweging maakt. Wij waren geïnteresseerd in Henkens, maar die koos voor Waasland-Beveren.” (NN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier