Werkt Cercle weldra samen met AS Monaco?

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

De transferbedrijvigheid bij Cercle Brugge bleef vooralsnog beperkt. Al kan een samenwerking met AS Monaco daar weldra verandering in brengen.

Cercle praat over een mogelijke samenwerking met AS Monaco, de ambitieuze Franse eersteklasser waar met Filips Dhondt een ex-werknemer van de vereniging algemeen directeur is.

“We zijn er geweest en voerden een verkennend gesprek met Filips en met sportief directeur Vadim Vasilyev”, zegt technisch adviseur Sven Jaecques.

“Dat verliep constructief, maar er staat niets op papier en er is ook nog geen voorstel uitgewerkt. We zitten in een fase van: wie zijn we, wat kunnen we elkaar bieden en wat zijn momenteel de mogelijkheden?”

“Voor ons is het als vereniging met weinig geld een creatieve manier om ons te profileren en om oplossingen te zoeken, maar het moet wel binnen onze visie gebeuren. Dat betekent ook dat we voor alle betrokken partijen een meerwaarde beogen.”

Met Sporting Lissabon is dat tot nu toe vooral geweest: talenten als laatste stap in de postformatie laten evolueren bij een fatsoenlijke Belgische eersteklasser in een competitie die door steeds meer internationale scouts bekeken wordt.

“Sinds we in Monaco zijn geweest, is er bijna elke dag op verschillende niveaus contact”, besluit Jaecques. “We bekijken of er op relatief korte termijn iets concreets mogelijk is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier