Wesley Sonck: laatste maanden op de Freethiel?

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Waasland-Beveren kijkt uit naar de dag dat behoud verzekerd is. Dan gaat het rond de tafel zitten met enkele van zijn spelers, én met trainer Glen De Boeck.

Waasland-Beveren kijkt uit naar de dag dat behoud verzekerd is. Dan gaat het rond de tafel zitten met enkele van zijn spelers, én met trainer Glen De Boeck. Vorige zomer kreeg Waasland-Beveren pas laat zekerheid over de promotie en werden in de haast om een kern bij elkaar te krijgen een hele reeks verkeerde beslissingen genomen. Dat moet nu anders, beseffen ze aan de top van de club, waar ze zich intern al hebben beraden over wie wel en wie niet mag blijven. Daar wil men werk van maken op de dag dat de kwalificatie voor play-off 2 binnen is.

Manager Dirk Poppe in Sport/Voetbalmagazine: “We hebben in een reeks contracten opties die we eind maart moeten lichten, maar dat gaan we bij niemand automatisch doen. We willen met iedereen individuele gesprekken, dat lijkt me de beste manier van werken.”

“Ik ga niet voor mijn beurt spreken, maar ik denk dat we daarbij een aantal goeie troeven hebben. Voor iemand als Barak Badash die een zeer goeie band heeft met zijn manager is er de nabijheid van Antwerpen. Een jongen als Colin Coosemans weet ook dat Club een nieuwe doelman zoekt en misschien wel andere opties heeft. Jonas Ivens is van Beveren, misschien spelen daar familiale omstandigheden. Zo is elk geval apart, maar tegelijk hebben ze allemaal via hun uitleenbeurt het voordeel dat ze deze club leerden kennen. Ze kennen nu onze manier van werken, uit de gesprekken zal moeten blijken wat ze daarvan denken. Spelers weten dat hier op alle vlakken alles in orde is. Dat speelt mee.”

Langer doorgaan met De Boeck

Ook de trainer is gewoon eind contract. Er werd geen optie bedongen. Poppe: “Ik geloof niet in opties waarbij met een aangetekend schrijven een contract automatisch voor één jaar verlengd wordt. Je bent veel beter af met gesprekken. Wij hebben de intentie om met hem langer door te gaan, hij ook. De afspraak is dat we praten, met iedereen, als we mathematisch zeker zijn.”

Sonck en Cavens

Dat het bij Waasland-Beveren straks afgelopen is voor oudjes als Sonck of Cavens, wil Poppe nu niet bevestigen. “Ook met hen gaan we aan tafel zitten. Wij zijn geen rationele of zuiver commerciële club, wij zijn een familiale ploeg. We gaan horen wat die jongens zelf willen, hoe zij hun toekomst zien. Een samenwerking kan op veel vlakken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier