Westerlo beëindigt samenwerking met Van Veldhoven

© BELGA

Harm van Veldhoven is niet langer coach van eersteklasser KVC Westerlo. Dat heeft de rode lantaarn uit de Jupiler Pro League laten weten op de clubwebsite. De ex-verdedigende middenvelder moet boeten voor de slechte competitiesultaten van de Kempenaars.

“KVC Westerlo heeft besloten om na overleg de samenwerking met trainer Harm van Veldhoven te beëindigen”, klinkt het. “De onhoudbare druk, de sportieve resultaten en de belangrijke wedstrijden in het vooruitzicht noopten de club tot deze weinig sympathieke maatregel.

Partijen hopen dat de club met deze maatregel het gewenste effect zal ressorteren en dat de negatieve sportieve spiraal eindelijk kan omgebogen worden en het Kuipje terug kan bruisen. Partijen danken elkaar voor de fijne samenwerking en wensen mekaar alle succes toe in de toekomst waarbij KVC Westerlo zich de niet aflatende professionele inzet van de trainer herinnert”, aldus Westel.

Opvolger nog onbekend

De 53-jarige van Veldhoven stond sinds begin januari 2015 aan het roer bij Westerlo. Onder van Veldhoven, eerder coach bij onder meer Lommel, Cercle Brugge, Germinal Beerschot, het Nederlandse Roda JC en KV Mechelen, eindigde Westerlo vorig seizoen als elfde. Dit seizoen loopt het echter een pak minder bij de Kemphanen, die uit zestien competitiewedstrijden slechts twaalf punten sprokkelden en samen met Oud-Heverlee Leuven op de laatste plaats in de stand staan.

Wie van Veldhoven opvolgt, is nog niet bekend. “Het technisch team onder leiding van Vedran Pelic zal voorlopig verder de trainingen waarnemen”, klinkt het. Het ontslag van van Veldhoven is het vierde dit seizoen in de Jupiler Pro League. Dinsdag nog besliste OHL om zijn coach Jacky Mathijssen aan de deur te zetten. Op speeldag zeventien ontvangt Westel zondagavond (20u) KV Oostende. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier