White Star Brussels zonder stadion naar eerste?

John Bico, trainer en sterke man van WS Brussels, gaat een boeiende week tegemoet. © BELGAIMAGE

Niet Eupen en Antwerp, maar White Star Brussels heeft sinds deze week de beste papieren om kampioen te worden in tweede klasse. Enige probleem: ze hebben geen licentie en geen stadion.

Wint White Star zaterdag thuis tegen Patro Maasmechelen – of doet het niet slechter dan Eupen en Antwerp, die tegen elkaar spelen – dan stijgt de Brusselse club naar eerste.

Alleen heeft White Star geen licentie, geen stadion en een onduidelijke financiële situatie. Een aantal rekeningen voor gas, politie en vergoedingen naar spelers toe zou niet of niet helemaal betaald zijn, en een deel van de subsidies van het Brussels Gewest voor de jeugd zou aangewend zijn om de profspelers te betalen, klaagde een lid van het Brussels Parlement onlangs aan.

Vorige week kwam de gemeente terug op de eenzijdige opzegging van het huurcontract voor het Edmond Machtensstadion voor White Star, op voorwaarde dat beide clubs er samen tegen 24 april uit kwamen. Een aantal vergaderingen tussen John Bico en Thierry Dailly (RWDM) leverden niets op. RWDM wil gans het stadion gebruiken, White Star wil dat niet omdat hun spelers de ruimte met business-seats nodig hebben om te… stretchen.

Terwijl White Star zoekt naar andere plaatsen om te spelen (Dender?), blijft het lot van de jeugdopleiding onduidelijk. ‘Als de gemeente nu terugkrabbelt, komt het project van RWDM en zijn toekomstige jeugdschool in het gedrang’, meent Michaël Vossaert, gemeenteraadslid in Molenbeek.

David Dupont

Update: RWDM wil stadion met WS Brussel delen

De gemeente Molenbeek heeft tweedeklasser White Star Brussel en vierdeklasser RWDM een voorstel gedaan om het Edmond Machtensstadion te delen. Dat meldt RWDM donderdag op zijn website. Zo zou één van de problemen van WS Brussel, sinds kort op kop in tweede klasse, van de baan zijn. De club moet zich wel nog uitspreken over het voorstel.

‘Ook al werd er in eerste instantie een driedelig contract tussen de verschillende partijen voorgesteld, zal dat nu omgezet worden in drie tweedelige contracten. Een tussen WS en de gemeente, een tussen RWDM en de gemeente en een laatste contract tussen RWDM en WS. Onder voorbehoud van enkele nog overeen te komen punten kunnen wij ons vinden in het voorstel van de gemeente. Nu de voorwaarden van onze huurvoorwaarden zo goed als vast liggen, moeten uiteraard de samenlevingsmodaliteiten en kostenspreidingen van het stadion met WS nog bepaald worden. RWDM wenst te benadrukken dat het steeds en in alle omstandigheden open staat voor onderhandelingen, en dat het haar bedoeling blijft om snel tot een definitief akkoord te komen.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier