White Star Woluwe heet voortaan White Star Brussel

© Belga

De Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe reageert ontgoocheld op de naamsverandering van tweedeklasser White Star Woluwe naar White Star Brussel.

De Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe reageert ontgoocheld op de naamsverandering van tweedeklasser White Star Woluwe naar White Star Brussel. De nieuwe directie besloot vorige week de naam te veranderen. De gemeente betreurt dat de verandering van naam er “eenzijdig” gekomen is. “Het is niet ideaal voor de toekomstige samenwerking tussen de gemeente en de club, die naar alle verwachting in het gemeentelijk stadion zal willen blijven spelen in de toekomst”, klonk het langs de kant van de gemeente.

Pierre François, de nieuwe afgevaardigd bestuurder van White Star, verdedigde de beslissing in een reactie aan Belga. “De nieuwe naam is een strategische beslissing van de club en de nieuwe eigenaar (de investeringsgroep uit Dubai, Gulf Dynamic Challenge). De club heeft de ambitie om zich te versterken voor een terugkeer naar eerste klasse. In het buitenland is het makkelijker om te verwijzen naar de regio Brussel. Deze beslissing, unaniem genomen door de Algemene Vergadering, is niet gericht tegen Woluwe”, zei François.

“Vergeet niet dat dankzij de nieuwe overnemer de club zijn licentie, zijn opleiding voor jonge spelers, de spelerscontracten en zijn bestaan heeft kunnen behouden. Zonder hen was er van White Star geen sprake meer. Als eigenaar van de club heeft het ook geen enkele verplichting om af te hangen van de lokale autoriteiten.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier