White Star Woluwe loopt licentie mis, gaat in beroep bij BAS

© Belga

White Star Woluwe krijgt geen licentie voor volgend seizoen. De club trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om die beslissing aan te vechten.

Ondanks de overname door de investeringsgroep Gulf Dynamic Challenges krijgt het geplaagde White Star Woluwe ook in beroep geen licentie voor volgend seizoen. Dat besliste het Beroepscomité van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

De Brusselse club besliste vrijwel onmiddellijk na die uitspraak dat het naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) trekt om de beslissing aan te vechten. Ook eersteklasser Beerschot, die net als Woluwe geen licentie kreeg, vond eerder al zijn weg naar het arbitragehof.

Investeringsgroep Gulf Dynamic Challenges Minder dan twee weken geleden besliste White Star Woluwe wegens de financiële problemen in vereffening te gaan nadat de club in eerste aanleg geen licentie kreeg van de bond. Enkele dagen later werd er met Gulf Dynamic Challenges (GDC) een kapitaalkrachtige overnemer uit Dubai gevonden. De investeringsgroep pompte 450.000 euro in de club en plaatste ex-Standard-topman Pierre François aan het roer in het Fallonstadion. Die regelde meteen alle achterstallige betalingen, waardoor het leek dat de club in beroep toch nog een licentie zou krijgen.

Degradatie naar derde klasseDe tweedeklasser trok dan ook vol vertrouwen naar de Licentiecommissie om hun aangevulde dossier voor te leggen. Een dag later viel echter het zware verdict: geen licentie voor de Brusselse club en bijgevolg een verplichte degradatie naar de derde afdeling. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier