Wie erft Lierse?

René Trost © Belga Image

Lyra-Lierse hervatte zondag al de trainingen, Kempenzonen Lierse doet dat volgende week. Wie wint straks de harten van de Liersesupporters?

Vanavond speelt kersvers vijfdeklasser (derde amateurreeks) K. Lyra-Lierse om half acht zijn eerste oefenmatch in en tegen FC Ranst. Het hervatte zondag de trainingen en speelt komend seizoen zijn thuiswedstrijden in het verfraaide stadion van Rita Berlaar. Sinds het samengaan met de vertegenwoordigers van Lierse Voor Altijd, een aantal supportersverenigingen van het ter ziele gegane KSK Lierse, stapten meer dan honderd jeugdspelers van Lierse naar de club over. In tegenstelling tot Oosterzonen, waar Kempenzonen Lierse uit voortspruit, voetbalt Lyra namelijk regionaal, en niet enkel gewestelijk. Voor de jeugdspelers die naar Kempenzonen overstapten en de 350 jeugdspelers van Lyra-Lierse wordt een oplossing gezocht op het oude Lierse oefencomplex van Kessel, eigendom van het OCMW van Lier. ‘Het is wel onze ambitie om ooit terug in Lier te gaan voetballen, maar voorlopig zitten we goed in Berlaar’, zegt Lyrawoordvoerder Wim Verhoeven over de voorlopige situatie. Doel van Lyra-Lierse is volgend jaar opnieuw te promoveren. Die bedoeling heeft ook de andere club die zich de wettige erfgenaam van Lierse vindt.

Kempenzonen Lierse hervat de trainingen op 23 juli en oefent twee dagen later tegen Westerlo op het terrein van Herentals. Vrijdag kreeg de club de toestemming van de bond om de gekozen naam te behouden. De nieuwe club zal zijn thuiswedstrijden in geel-zwart en met het logo van Lierse afwerken op het Lisp, geleid door hoofdtrainer René Trost (hoofdtrainer van Lierse van november 2006 tot november 2007), assistent Nico Van Kerckhoven, vorig seizoen assistent-trainer bij Lierse en keepertrainer Carl Engelen, als doelman een Liersemonument in de jaren zeventig. De kern is grotendeels die van Oosterzonen, versterkt met ex-Liersespelers Yoni Buyens, Thomas Wils en Francesco D’Onofrio, zoon van wijlen Standardtrainer Dominique D’Onofrio, die ooit zijn officieel eersteklassedebuut met Standard maakte tegen…Lierse! Nog een leuk detail: de oudere broer van Thomas Wils, Stef (zelf ook ex-Lierse), tekende een overeenkomst bij Lyra-Lierse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier