Wie wordt de coach van Anderlecht?

© Reuters

RSC Anderlecht is al een tijdje op zoek naar een opvolger voor Ariël Jacobs. Paars-wit stelde een mooi lijstje met kandidaat-trainers samen, maar er worden natuurlijk nog een pak andere namen genoemd. Een overzicht.

Dé topkandidaat voor de trainersstoel bij Anderlecht is zonder twijfel John van den Brom (45). De Nederlandse coach dwong dit seizoen met Vitesse Arnhem een Europees ticket af. De aanvallende speelstijl die hij predikt, past bovendien perfect bij de huisstijl van de Brusselaars.

Maar mag van den Brom wel weg bij Vitesse? Hun ambitieuze voorzitter Merab Jordania kan alleszins dwarsliggen want zijn coach heeft nog een contract voor twee seizoenen. Toch behoort een breuk tot de mogelijkheden: van den Brom wil meer inspraak in het transferbeleid, wat niet erg op prijs wordt gesteld door de Georgische eigenaar.

Burn-out Een tweede naam die de ronde doet, is die van Gianfranco Zola (45). De Italiaan trainde twee seizoenen lang West Ham United, maar in mei 2010 werd hij er aan de deur gezet. Zola’s voorkeur gaat uit naar een Engels of Italiaans team, vooral Lazio Roma vindt hij een interessante optie. Toch zouden er, volgens Het Nieuwsblad althans, al gesprekken plaats gevonden hebben tussen de Anderlechttop en Zola.

Ook met Ralf Rangnick (53) zat Herman Van Holsbeeck al samen. De Duitse coach raakte vooral bekend bij het grote publiek na zijn passages bij Hoffenheim en Schalke 04. Bij de laatste club hield hij het in september 2011 echter voor bekeken omdat hij met een burn-out kampte. Van Holsbeeck kan Rangnick ondertussen al van het lijstje schrappen, want de Duitser tekende vandaag voor vier seizoenen bij het Turkse Besiktas.

Als ook Van den Brom en Zola zouden afhaken, druipt Anderlecht enorm ontgoocheld af. Het kondigde namelijk met veel bravoure aan dat het een absolute toptrainer wil.

Behoort Fred Rutten in dat geval tot de mogelijkheden? Of wordt het toch gewoon Trond Sollied? Ten laatste op 15 juni verschijnt er witte rook boven het Astridpark. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd. (BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier