‘Wij speelden te traag om Pedersen optimaal te laten renderen’

© BELGA

Hoe zit het met de verantwoordelijkheid van sportief coördinator Gunther Schepens in het transferbeleid van AA Gent?

Met Victor Fernández verliep -gezien de taalbarrière- de communicatie eerder stroef, geeft sportief coördinator Gunther Schepens toe in Sport/Voetbalmagazine. Maar wat met zijn eigen verantwoordelijkheid in het transferbeleid?
Sportief coördinator Gunther Schepens stond door de taalbarrière niet dicht genoeg bij Fernández om te beoordelen of er nog voldoende chemie was tussen spelers en trainer. “Mijn communicatie met Fernández was niet zo evident. Ik kan me best voorstellen dat zoiets met sommige jongens ook voor afstand zorgde.”

Schepens bevestigt in Sport/Voetbalmagazine dat er onder Fernández minder rekening gehouden werd met de adviezen van de scoutingscel. “Ook omdat Víctor zijn eigen contacten had. Diogo is een geslaagde transfer. Wat Pirez betreft: de Argentijnse markt is voor ons in principe financieel niet haalbaar, zeker niet als daar nog de naam River Plate bij komt. Daar profiteerden we maximaal van Fernández’ goeie contacten. Al zit Pirez bij ons nog niet op zijn top.”

Scorend vermogen

Ook Pedersen kwam op vraag van Fernández. “Hij paste perfect in zijn combinatievoetbal”, zegt Schepens. “Maar dan moet je hem wel optimaal gebruiken. En wij speelden iets te traag om hem perfect te laten renderen.”

Over de kwaliteiten van Brecht Dejaegere blijft Schepens positief: “Hij is niet de scorende nummer tien die Fernández zocht. De scoutingscel stond wel achter zijn komst, maar dacht dat hij vanaf rechts zou komen, zoals hij bij Kortrijk vaak deed. Bovendien is hij jong en Belgisch, en hadden wij dringend Belgische spelers nodig. Alleen moet zijn scorend vermogen naar omhoog.”

4-3-3 wordt 4-4-2

“De trainer gaf zijn visie hoe hij wilde spelen, wij zorgden grotendeels voor de invulling van de namen”, geeft Schepens verdere toelichting bij het recente transferbeleid. Vraag is nu of die spelers ook in een 4-4-2 kunnen functioneren, zoals Rednic wil, in plaats van in een 4-3-3 zoals het onder Fernández gebeurde.

Schepens: “Het werk- en loopvolume van de spelers op de flanken zal serieus omhoog moeten, bij balverlies zullen ze diep terug moeten zakken, want Rednic wil blokvorming en een goeie verdedigende organisatie en een snelle omschakeling. Wij hadden de voorbije weken altijd het meeste balbezit, maar het tempo waaraan we speelden, lag veel te laag. Zo kan je geen enkele tegenstander ontwrichten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier