Willy Reynders: ‘Gaan ervan uit dat Peter Maes zijn contract uitdoet’

Willy Reynders (links) en Peter Maes. © BELGA

Sporting Lokeren gaat vol voor winst in play-off 2 en mikt alsnog op een Europees ticket. De vele vragen over de toekomst van de club nuanceert technisch directeur Willy Reynders.

Nu PO2 mathematisch een zekerheid is, maken ze bij Lokeren geen geheim van hun ambitie daarin, al zal de nacompetitie eveneens gebruikt worden als labo voor volgend seizoen. Jonge spelers als Cyriel Dessers, Eugene Ansah, Gregory Mertens en de nieuwkomers Sverrir Ingason en Dario Melnjak (beiden tijdens de winterstop ingehaald) zullen de kans krijgen hun waarde te tonen. “In die zin was de match tegen Anderlecht al een eerste test, eentje die ons positief stemt. Melnjak en Dessers zetten een goede eerste stap”, bevestigt technisch directeur Willy Reynders aan Sport/Voetbalmagazine.

Harde selectiekeuzes

Ook de 4-4-2 waarin Lokeren aantrad tegen de landskampioen schonk voldoening. Peter Maes, die doorgaans uitpakt met een 4-3-3 met maar één echte spits, weet nu dat Lokeren in PO2 -waarin vaker het spel gemaakt zal moeten worden- met twee spitsen kan aantreden. Al dringen zich in dat geval wel pittige selectiekeuzes op: wie van het duo Persoons-Overmeire maakt centraal op het middenveld plaats voor Hans Vanaken, afgelopen weekend geschorst? En keert Giorgios Galitsios (einde contract) nog terug in de basis of blijft Denis Odoi rechtsachter?

Peter Maes

Dat Lokeren, de voorbije jaren steeds als een van de eerste clubs klaar met zijn transferhuiswerk, nu alles ‘on hold’ zet tot het einde van deze campagne, spreekt Reynders tegen. Komend seizoen aanvatten met of zonder Peter Maes als coach? Met of zonder Europees voetbal in het vooruitzicht? “Wij gaan ervan uit dat Peter Maes zijn contract uitdoet en in die zin stippelen wij ook al lijnen uit voor de volgende campagne”, verduidelijkt de TD.

“Ook het Europese verhaal maakt qua budget amper een verschil, tenzij je in de Champions League speelt. Wij bereiden volgend seizoen voor zoals het vorige. Ook dan was er telkens speculatie over mogelijk vertrekkers. En ook dan deden we tijdens de winterstop al belangrijke toekomstgerichte transfers, zoals nu met Ingason en Melnjak.”

Het enige verschil met vorige campagnes in play-off 1 is de druk op de groep, meent Reynders: “In PO1 was die er amper, in PO2 verwachten wij resultaten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier