Wilmots: ‘Bakkali wordt belangrijke schakel voor Rode Duivels’

© ImageGlobe

De opvallendste naam in de selectie van de Rode Duivels voor de oefenmatch tegen Frankrijk is die van Zakaria Bakkali. Het 17-jarige toptalent kan nog kiezen voor Nederland of Marokko. Bondscoach Marc Wilmots: ‘We zullen zien hoe hij zich voelt in de groep’.

Zakaria Bakkali knokte zich tijdens de voorbereiding in de basiself bij PSV Eindhoven en maakte indruk in de Champions League-kwalificatieduels tegen vicekampioen Zulte Waregem.

‘We volgen Bakkali al lang, de eerste gesprekken dateren van toen hij nog maar veertien jaar oud was,’ licht Wilmots toe. ‘Hij heeft onmiskenbare kwaliteiten en bovendien is hij nog erg jong. Toekomstgericht is hij dus een belangrijke schakel voor ons’.

België, Marokko of Nederland

Toch is het nog niet helemaal zeker of de dribbelkont definitief voor België kiest. Ook Marokko is een mogelijkheid voor de Marokkaanse Belg en omdat hij al drie jaar in Nederland woont en werkt, kan hij ook daar de naturalisatie aanvragen. De getalenteerde winger hoeft nu nog niet definitief te kiezen, aangezien het duel tegen Frankrijk slechts een oefenwedstrijd is.

Wilmots: ‘Ik hoop alleszins voor het Belgische voetbal dat Bakkali voor ons kiest, maar hij moet zijn hart volgen. We gaan hem laten kennismaken met onze manier van werken en daarna zullen we zien hoe hij zich voelt in de groep. Ik wil hem niet forceren, want er is veel concurrentie op zijn plaats. Als hij zich echter goed voelt, kan hij mogelijk op speelminuten rekenen.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier