Wilmots en Manchester United op ramkoers over Fellaini

© ImageGlobe

Marouane Fellaini, die sukkelt met een polsblessure, heeft zich aangesloten bij de Rode Duivels en traint met een brace. Zeer tegen de zin van zijn club Manchester United.

Marouane Fellaini, die sukkelt met een polsblessure, heeft zich aangesloten bij de Rode Duivels en traint met een brace. Zeer tegen de zin van zijn club Manchester United, dat wil dat de middenvelder zo snel mogelijk wordt geopereerd.

Fellaini blesseerde zich tijdens het Champions Leagueduel tegen Shakhtar Donetsk aan de ligamenten van de pols en miste daardoor zaterdag het competitieduel van Manchester United tegen Sunderland. De middenvelder moet onder het mes en zal na die operatie verschillende weken buiten strijd zijn.

Speciale brace

Bondscoach Marc Wilmots is echter van oordeel dat die operatie kan wachten en rekent op Fellaini voor het cruciale WK-kwalificatieduel in en tegen Kroatië komende vrijdag. ‘Big Fella’ is in Engeland nog bij een specialist langsgeweest en die zei hem dat een operatie sowieso nodig is, maar uitgesteld kan worden.

Fellaini arriveerde vanochtend in Neerpede en traint met een speciale brace om de pols.

Alternatieven

Dat Wilmots Fellaini mogelijk inzet tegen Kroatië, is tegen de zin van Man U, meldt de Britse krant The Guardian. De Engelsen willen wil dat Fellaini zo snel mogelijk geopereerd wordt. Hoe langer de operatie uitblijft, hoe langer de speler immers niet inzetbaar is voor manager David Moyes, die sowieso al weinig alternatieven heeft.

Volgens de FIFA-regels valt Fellaini tijdens de interlandbreak echter onder de jurisdictie van de Belgische Voetbalbond. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier