Wilmots haalt twee Gillets, Nainggolan en Van Damme terug bij Rode Duivels voor oefeninterland tegen Australië

Jean-François Gillet © Belga

Bondscoach Marc Wilmots heeft zijn 22-koppige selectie bekendgemaakt voor de vriendschappelijke oefeninterland van de Rode Duivels tegen Australië, volgende week donderdag (20u45) in Luik.

Wilmots had met de selectie van Jean-François Gillet als derde doelman toch een kleine verrassing in petto. De intussen 35-jarige goalie stond meer dan een jaar aan de kant voor zijn aandeel in een Italiaanse omkoopschandaal. Daardoor miste hij deze zomer ook het WK in Brazilië.

Gillet is intussen opnieuw speelgerechtigd, maar verloor bij Torino zijn plaats in doel en moet dus vrede nemen met een stek op de bank. Bij de Duivels vervangt hij Sammy Bossut als derde doelman.

Nieuwe namen

In vergelijking met de WK-selectie zijn er nog vier spelers niet bij. Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini en Anthony Vanden Borre liggen in de lappenmand en Daniel Van Buyten hing zijn schoenen aan de haak.

In de verdediging vallen er in vergelijking met het WK twee nieuwe namen te noteren: Guillaume Gillet (Bastia) en Jelle Van Damme (Standard) mogen zich opnieuw Rode Duivel noemen. Op het middenveld haalde Wilmots Radja Nainggolan van de Italiaanse topclub AS Roma terug bij de selectie.

Voorbereiding

Voor de Rode Duivels wordt het de eerste wedstrijd sinds de op het WK in Brazilië verloren kwartfinale tegen de latere vicewereldkampioen Argentinië.

De wedstrijd was ingepland als voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag 9 september in en tegen Israël, maar die wedstrijd werd uit veiligheidsoverwegingen uitgesteld tot 31 maart 2015.

De Rode Duivels moeten daarom tot 10 oktober wachten vooraleer ze in de EK-kwalificaties aan de bak mogen. Dan nemen ze het op de tweede speeldag in eigen huis op tegen voetbaldwerg Andorra. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier