Wilmots laat Rode Duivels niet Brabançonne zingen (video)

Bondscoach reageert op oproep van fans op Facebook en Twitter.

Marc Wilmots gaat niet in op de oproep van de enkele fans om de Rode Duivels de Brabançonne te laten leren en meezingen tijdens interlands. Hij wil enkel dat de spelers dan hun hand op het hart leggen.

In een filmpje op het internet legt de bondscoach uit: “Ik wil jullie eerst en vooral bedanken voor de fantastische sfeer in het stadion tegen Nederland,” steekt Wilmots van wal. “Tegen Montenegro en Engeland hielden we het hand op ons hart bij het volkslied, een beslissing van mij.” Hij wil zo verder doen. “Wij zijn geen zangers, maar voetballers. Ik wil de totale concentratie voor de wedstrijd behouden. Trouwens, het zou maar een kakofonie worden: de ene speler in het Nederlands, de andere in het Frans en een enkeling in het Duits.”

De Rode Duivels beginnen op 7 september in en tegen Wales aan hun kwalificatiecampagne voor het WK 2014 in Brazilië. Vier dagen later nemen ze het in het Koning Boudewijnstadion op tegen Kroatië. (Belga/KVDA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier