Wilmots neemt Engels, Batshuayi en Jordan Lukaku mee naar het EK in Frankrijk

Marc Wilmots © BELGA

Marc Wilmots heeft zijn selectie voor het EK in Frankrijk vrijgegeven. Volg het hier live.

Vanmiddag maakte Marc Wilmots zijn 24-koppige selectie en 6 reservespelers bekend.

Doelmannen: Courtois, Mignolet, Gillet

Verdedigers: Alderweireld, Boyata, Denayer, Engels, Lombaerts, Lukaku, Meunier, Vermaelen, Vertonghen

Middenvelders: Dembélé, Fellaini, Witsel, Nainggolan

Aanvallers: Batshuayi, Benteke, Carrasco, De Bruyne, Hazard, Romelu, Dries Mertens, Divock Origi

Stand-by: Chadly, Ciman, De Bock, Guillaume Gillet, Thorgan Hazard, Mirralas, Matz Sels.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Over Vince The Prince

Kompany maakte zaterdag zelf bekend dat hij er niet bij zal zijn op EURO2016, de verdediger van Manchester City liep in de halve finales van de Champions League een zware spierblessure op en ligt zo’n vier maanden in de lappenmand.

“Vincent heeft me vrijdag gebeld en me het slechte nieuws gemeld”, verduidelijkte de bondscoach donderdag bij de bekendmaking van zijn selectie in het bondsgebouw. “Dat is heel jammer voor hem én voor de ploeg. Vincent is onze leider, zowel op als naast het veld. Blessures maken nu eenmaal deel uit van het voetbal, het is nu aan hem om zich op zijn herstel te focussen en opnieuw fit te geraken”.

De blessure van Kompany – indien topfit een van de beste verdedigers ter wereld – is een aderlating voor de Rode Duivels, maar Wilmots kijkt liever vooruit. “We moeten niet wenen, we moeten vooruitkijken en ons best doen. Vincent is onze eerste supporter, er staan anderen klaar om hem te vervangen”, klonk het bij de bondscoach.

Hier en daar werd geopperd dat Vince The Prince er op het EK wel zou bijzijn, maar dan in een andere functie. Dat idee werd door Wilmots echter meteen van tafel geveegd. “Ik weet niet waar dat gerucht vandaan kwam, maar dat is niet het geval. Onze deur staat altijd open, zeker voor iemand als Vincent, en hopelijk brengt hij ons af en toe een bezoekje in Frankrijk en komt hij naar onze wedstrijden kijken. Mijn staff is echter volledig bezet, ik zou dan ook niet weten in welke functie ik hem zou meenemen. Dat idee is nooit in mijn hoofd opgekomen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wie lid wil worden van de officiële fanclub van de Rode Duivels, kan daarvoor terecht opwww.1895.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier