Wilmots verlaat Iran zonder contract als bondscoach

Wilmots krijgt een rondleiding in Teheran © Belga Image

Marc Wilmots leek op weg om bondscoach van Iran te worden, maar mogelijk komt er toch een kink in de kabel. De 50-jarige ex-international heeft het land verlaten zonder een contract te ondertekenen, zo bericht het Iraanse persagentschap Isna.

‘Wilmots heeft de Iraanse infrastructuur bezocht en had een onderhoud met bondsvoorzitter Mehdi Taj. Als de twee partijen erin slagen een akkoord te bereiken, zal Wilmots terugkeren naar Teheran om een contract te ondertekenen en aan zijn taak te beginnen’, meldt Isna.

Woensdag zette de voormalige coach van de Rode Duivels voet aan de grond in Iran. Hij werd er hartelijk ontvangen en kreeg een rondleiding. Volgens Isna zou hij nog de dag zelf zijn handtekening plaatsen als nieuwe Iraanse bondscoach, in opvolging van de Portugees Carlos Queiroz. De oud-spits zou tekenen tot het WK 2022 en jaarlijks ruim een miljoen euro opstrijken.

Mogelijk houden de Amerikaanse sancties tegen Iran verband met de moeilijke onderhandelingen. Zo zou het verbod op internationale bankoverschrijvingen de grootste hinderpaal zijn bij de gesprekken.

Marc Wilmots zit sinds zijn vertrek bij Ivoorkust in november 2017 zonder werk. Tussen juni 2012 en juli 2016 stond hij aan het roer bij de Rode Duivels.