Wilmots: ‘We weten ongeveer alles over de Russen’

Marc Wilmots © Belga

Bondscoach Marc Wilmots blikt vooruit naar de tweede WK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland.

De spelers, die later vrijdag naar Rio afreizen, krijgen vanavond de theoretische bespreking over de opponent van zondag.

‘We weten ongeveer alles over de tegenstander’, meldde Wilmots vrijdag voor de training. ‘De Russen zetten altijd een stevig blok neer, spelen 4-3-3 en schakelen heel snel om.’

‘Het is best mogelijk dat ze tegen ons een muur zullen optrekken, maar ik heb geen idee wat het matchverloop zal zijn. Alles hangt af van de manier waarop onze opponent speelt. Kijk maar naar Griekenland (dat vrijdag 0-0 gelijkspeelde tegen Japan). Zij trokken zich massaal terug rond hun zestien en dan is het enorm moeilijk om daar oplossingen tegen te vinden. Zelfs topspelers als Honda en Kagawa raakten niet door de Griekse muur’.

Rusland raakte in zijn eerste partij in groep H niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Korea en wint best van de Belgen om zijn kwalificatiekansen gaaf te houden. ‘Of ze zondag aanvallender voor de dag zullen komen, weet ik echt niet.’

‘Wijzelf gaan ons in ieder geval niet ‘smijten’, en blijven compact en in blok spelen. Zoals altijd proberen we geen kansen weg te geven, en ik ben er zeker van dat wij er zullen creëren. Dat hebben we immers in al onze WK-kwalificatiepartijen ook gedaan’, aldus Wilmots.

In de laatste onderlinge confrontatie met de Russen, de met 0-2 gewonnen oefenpartij van november 2010 in Voronezh, was Wilmots nog assistent van Georges Leekens. ‘Toen speelden ze volgens mij nog iets anders en hadden ze, vooral met Arshavin, meer creativiteit’. (Belga/KVDA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier