Wim De Corte: ‘Als ik mij verbrand, dan is dat maar zo’

© BELGA

Wim De Corte, sinds drie weken de opvolger van Adrie Koster, probeert bij Beerschot AC te redden wat er te redden valt.

Wim De Corte, sinds drie weken de opvolger van Adrie Koster, probeert bij Beerschot AC te redden wat er te redden valt. In Sport/Voetbalmagazine beantwoordt hij enkele netelige vragen.

Wim De Corte werkte tot vorig seizoen bij Wetteren, nu een derdeklasser. Is hij het afgelopen anderhalf jaar geschrokken van hoe het er soms aan toegaat op het hoogste niveau? De Corte: “Ik stond soms verwonderd van het gebrek aan werkethiek, ja.”

Splijtzwam

Spits Elimane Coulibaly werd in oktober ontslagen nadat kapitein Hernán Losada zei van hem slaag te hebben gekregen. Er wordt gesteld, ook door de voorzitter, dat dat incident de spelersgroep van Beerschot in twee kampen opdeelde, dat Coulibaly een splijtzwam was.

“Het kan dat er achteraf hier en daar zaken zijn blijven hangen”, erkent de trainer. “Maar als er zijn die nu nog altijd daarnaar teruggrijpen, zegt dat alles over hoe zij met het huidige bezig zijn.”

Betalingen

De voorzitter, Patrick Vanoppen, gaf ook al toe dat er problemen zijn met de betaling van tekenpremies, maar De Corte oordeelt dat dat geen excuus voor het slechte presteren mag zijn: “Als er spelers zijn die daar een probleem mee hebben, moeten ze zich wenden tot de financieel directeur en moet iedereen werken aan een oplossing, want zoiets mag nooit een impact krijgen op het veld.”

“Als die jongens hun mond opendoen, kunnen we er tenminste over praten. En als het te erg in hun hoofd zit, heb ik liefst dat ze een stapje opzijzetten.”

Strijdvaardig

Ondanks de penibele situatie waarin zijn club zich bevindt, blijft Wim De Corte strijdvaardig. Van een vergiftigd geschenk wil hij niet spreken: “Als ik mij verbrand, dan is dat maar zo. Vandaag werk ik hier en ik probeer hier zo veel mogelijk kwaliteit in mijn werk te leggen. Op termijn zal dat toch overeind blijven.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier