Witsel wil graag verder met Wilmots

© Belga

Axel Witsel vindt dat het goed draait met Marc Wilmots als bondscoach ad interim.

“Ik was verrast door het vertrek van Georges Leekens, maar nu hebben we vooral continuïteit nodig. Waarom kan dat niet met Wilmots? Hij kent ons allemaal al een tijdje en is ook streng. Misschien hebben we dat wel nodig”, aldus de ex-Gouden Schoen.

De middenvelder van Benfica is klaar om nog twee keer goed te presteren bij de Rode Duivels vooraleer het seizoen er helemaal opzit. “Het loopt lekker op training. Iedereen is klaar. De wedstrijd tegen Montenegro (25/5) is zeker even belangrijk als die tegen de Engelsen (2/6). De Montenegrijnen zijn misschien wel minder sterk en minder gekend, maar we moeten die wedstrijd winnen, dit is onze voorbereiding op de WK-kwalificatie”.

Courtois, Vertonghen en Alderweireld

Vincent Kompany en Thomas Vermaelen sukkelen beiden met spierblessures en zijn definitief out voor de partij tegen de Montenegrijnen. Omdat ook Daniel Van Buyten (voet) niet beschikbaar is, opteert Wilmots centraal in de defensie voor het Ajax-duo Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Vertonghen wordt overigens de kapitein.

Tussen de palen mag Thibaut Courtois postvatten tegen Montenegro. Voor de oefenpot tegen Engeland op Wembley opteert Wilmots voor Simon Mignolet.

Hazard krijgt speciale rol

Lille-vedette Eden Hazard krijgt in beide oefenduels een speciale rol toebedeeld. Wilmots: “Hij speelde de voorbije twee seizoenen bijzonder sterk bij Lille en blijft ook maar sterker en beter worden.”

“Eden heeft liefde en vertrouwen nodig en droomt er al langer van om ook bij de Duivels grootse prestaties neer te zetten. Hij droomt al langer van het truitje met nummer tien bij de Rode Duivels, en zal dat nu ook krijgen”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier