Yannick Ferrera: ‘Gebrek aan vertrouwen en respect bij Charleroi’

© Belga

Yannick Ferrera ontkent dat financiële redenen of contacten met andere clubs aan de basis liggen van zijn vertrek bij Charleroi.

Yannick Ferrera stapte bij Charleroi op wegens een gebrek aan vertrouwen en respect vanwege de directie, zo zegt hij daags na zijn verrassend vertrek bij de Zebra’s. Hij ontkent dat financiële redenen of contacten met andere clubs aan de basis liggen.

Yannick Ferrera geeft in een persbericht meer uitleg bij zijn vertrek bij Charleroi.

‘Allereerst wil ik verklaren dat ik, in tegenstelling tot wat gezegd en geschreven is, nooit met de directie van Sporting Charleroi gesproken heb over een nieuw contract voor volgend seizoen of over een salarisverhoging. Geld is dus in geen geval de reden voor mijn ontslag.’

Ook de beweringen dat er contacten waren met andere clubs, noemt Ferrera onjuist. ‘Mijn beslissing is een gevolg van een discussie die ik afgelopen week met de directie had. Hierbij voelde ik een duidelijk gebrek aan vertrouwen in en respect voor mij. In die omstandigheden was het voor mij onmogelijk om mijn werk voort te zetten.’

‘Ik neem niemand iets kwalijk en zal Abbas Bayat altijd dankbaar blijven voor de kans die hij me gegeven heeft. Ook de nieuwe directie ben ik dankbaar dat ze me het hele seizoen gesteund hebben. Ik heb mijn functie opgezegd zonder wrangheid jegens wie dan ook en koester de mooie herinneringen aan mijn verblijf bij de club. Naast de directie bedank ik de spelers, de technische en medische staf, het clubpersoneel en vooral de supporters van Charleroi.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier