‘Yassine El Ghanassy gelooft dat hij de beste is’

© Belga

Een transfer naar Kazachstan ging niet door en dus zit Yassine El Ghanassy (24) nog steeds zonder club. Sport/Voetbalmagazine maakte een reconstructie van zijn turbulente carrière en kwam te weten waar het schoentje wringt.

Onder meer Jean-François Remy en Marc Van Geersom, die El Ghanassy bij de nationale jeugd en beloften onder hun hoede hadden, komen in de reportage aan het woord. Zij zijn niet mals voor het voormalige paradepaardje van de Jupiler Pro League.

‘Yassine is zo’n type van wie je op zijn 16e, 17e zegt dat hij een uitzonderlijk talent is en iets speciaals heeft. Op zijn 19e denk je: hij is goed, maar een beetje onnozel. Op zijn 21e stel je vast dat hij geen vooruitgang meer maakt en op zijn 23e stel je vast dat er een ander van 17 op die positie beter is dan hij. Op dat moment is het te laat en zeg je hem bedankt en tot ziens. Dan doen alle mensen die hij al die jaren geërgerd heeft, hem niets meer cadeau.’ Dat is de mening van Jean-François Rémy, hulptrainer in de tijd toen El Ghanasy bij de nationale beloftenploeg speelde. Rémy is hard voor zijn vroegere pupil, maar heeft daarvoor zijn redenen: onder meer Yassines gebrek aan stiptheid en zijn bijna ziekelijke nonchalance zijn de voornaamste punten van ergernis.

Volgens Marc Van Geersom, zijn trainer bij de U19 bij de bond, duurde het niet lang voor Yassine de eerste tekenen van zelfgenoegzaamheid liet zien. ‘Het was niet makkelijk op menselijk vlak met hem om te gaan. Hij is iemand die niet snel begrijpt wat hem gevraagd wordt. Hij heeft een enorm ego en gelooft dat hij alles weet, de beste is. In het voetbal kan dat een kwaliteit zijn, maar hij kende zijn werkpunten niet. En hij had nog op alle vlakken vooruitgang te maken. Hij stond te weinig open voor kritiek en raad.’

Martin Grimbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier