Yulu-Matondo moet na twee dagen opkrassen bij Engelse derdeklasser

© Belga

Amper twee dagen nadat Jeanvion Yulu-Matondo een niet-bindend contract tekende bij de Engelse derdeklasser Bury, zijn beide partijen alweer uit elkaar.

Amper twee dagen nadat Jeanvion Yulu-Matondo een niet-bindend contract tekende bij de Engelse derdeklasser Bury, zijn beide partijen alweer uit elkaar. De ex- speler van onder andere Club Brugge en Roda JC kon niet overtuigen in een reservenwedstrijd.

Yulu-Matondo zit zonder club sinds eind vorig seizoen. Na een proefperiode van drie weken tekende hij maandag een niet-bindend contract bij Bury. De spits mocht dinsdag meespelen in de reservenmatch tegen Bolton Wanderers (1-0 verlies), maar kon de coach niet overtuigen.

‘Yulu had een paar dingen laten zien op training. Hij tekende op ‘non-contract terms’ zodat ik hem zou kunnen bekijken in een reservenmatch. Als hij daarin iets zou hebben laten zien, zou ik hem misschien nog op de bank kunnen zetten. Nu zit hij alweer op de volgende vlucht richting Brussel’, zegt trainer Kevin Blackwell op de website van het team uit de League One.

De in Congo geboren Yulu-Matondo (27) is een voormalige Belgische jeugdinternational. Hij brak in 2005 door bij Club Brugge, dat hem in 2001 bij de jeugd van Moeskroen had weggeplukt. Nadien speelde hij bij Roda JC (2007-2010), Levski Sofia (2010-2011) en Westerlo (2011-2012). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier