Yves Vanderhaeghe is de nieuwe hoofdtrainer van KV Kortrijk

© Belga
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

De opvolger van Hein Vanhaezebrouck is bekend: T2 Yves Vanderhaeghe tekende gisterenavond een contract als T1 van KV Kortrijk.

Yves Vanderhaeghe kreeg twee weken geleden al een voorstel van twee seizoenen om hoofdtrainer te worden van KV Kortrijk. Maar op financieel vlak raakte de deal pas rond tijdens zijn vakantie in Spanje. Zondagavond kwam hij terug thuis en maandagavond werd het mondelinge akkoord omgezet in een geschreven overeenkomst. Tussendoor sprak hij ook nog met Besnik Hasi over een functie als assistent-trainer van Anderlecht. Vanderhaeghe wordt vandaag in het Guldensporenstadion om 12 uur 30 voorgesteld als opvolger van de naar AA Gent vertrokken hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck.

Roeselarenaar Vanderhaeghe is 44 jaar en was sinds 2008 assistent-trainer van KV Kortrijk: één seizoen onder Georges Leekens en vijf onder Hein Vanhaezebrouck. Hij is van opleiding regent lichamelijke opvoeding en voetbalde als centrale middenvelder voor FC Roeselare, Cercle Brugge, Eendracht Aalst, Excelsior Moeskroen, Sporting Anderlecht en SV Roeselare. Hij telt 48 A-caps voor België en maakte het EK 2000 in België & Nederland en het WK in 2002 in Japan & Zuid-Korea mee. In 2008 stopte hij met voetballen. Zijn contract als assistent-trainer van KV Kortrijk liep nog tot eind volgend seizoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier