Yves Vanderhaeghe is niet langer trainer van KV Oostende

Yves Vanderhaeghe © Belga Image

De positie van de trainer was onhoudbaar geworden na een 1 op 21 in de competitie.

KVO-voorzitter Marc Coucke had gezegd dat hij pas op speeldag tien een analyse zou maken, maar trainer Yves Vanderhaeghe heeft dus maar zeven speeldagen gekregen.

Op de clubwebsite geeft Coucke uitleg: ‘Dit is geen prettige beslissing, maar Yves beseft ook dat we in de huidige situatie geen andere keuze hebben. De voorbije wedstrijden zagen we geen signalen dat er een positieve kentering zit aan te komen. Met een 1 op 21 kunnen we echt niet anders. We hoopten dat ons signaal toen een gunstige flow zou teweegbrengen en de stress in de ploeg zou kunnen wegnemen. Maar in beide wedstrijden bleek dat dit niet voldoende was om het tij te keren. We zagen geen positieve evolutie in het spel en in de resultaten. De voorbije dagen hebben we dan een aantal gesprekken gehad, waaruit blijkt dat er echt geen andere oplossing meer mogelijk was.’

Afgelopen weekend had Vanderhaeghe zich voor de camera’s nog kwaad gemaakt over de vragen over zijn toekomst bij KV Oostende en verklaarde hij dat ‘het bestuur zijn steun had uitgesproken’.

De Bosnische assistent Adnan Custovic neemt voorlopig de rol van hoofdcoach over. Hij coacht Oostende in de bekermatch van woensdag tegen Union.

Play-off 1

Vanderhaeghe stond sinds de zomer van 2015 aan het sportieve roer van KV Oostende, dat hij de voorbije twee seizoenen naar play-off 1 loodste. Vorig jaar bereikte KVO ook de finale van de Beker van België (verloren van Zulte Waregem). De kustploeg ambieerde ook dit seizoen de top zes, maar kon nog maar één schamel puntje sprokkelen in zeven wedstrijden.

Deze zomer speelde Oostende voor het eerst Europees. Het Franse Olympique Marseille was in de derde kwalificatieronde van de Europa League te sterk.

Vierde ontslag

Vanderhaeghe is de tweede coach die deze week sneuvelt – gisteren pakte René Weiler zijn boeltje bij Anderlecht – en al de vierde dit seizoen, na Bartolomé Márquez López bij STVV en Runar Kristinsson bij Sporting Lokeren.

Voor Vanderhaeghe was Oostende de tweede opdracht als hoofdcoach. Eerder stond de voormalig middenvelder van Anderlecht en de Rode Duivels aan het roer bij KV Kortrijk (2014-2015). Hij was bij de Kortrijkzanen voordien zes seizoenen aan de slag geweest als assistent.