Zetterberg tipte Ajdarevic eerder bij Anderlecht

© IMAGEGLOBE

Volgens Anderlechtscout Pär Zetterberg heeft Standard er een nieuwe publiekslieveling bij: Astrit Ajdarevic. Enkele jaren geleden had hij zijn Zweedse landgenoot al getipt bij Anderlecht, zo verklapt Zetterberg deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Nadat hij in 2006 afscheid nam van het Anderlechtpubliek keerde Pär Zetterberg terug naar Zweden en zag hij van dichtbij hoe Astrit Ajdarevic ontbolsterde bij het Falkenbergs FF waar hij zelf debuteerde. “Er was me al verteld dat Astrit een groot talent was vooraleer ik naar Zweden terugkeerde”, zegt Zet.

“Ik zette destijds mijn eerste stapjes als scout voor Anderlecht en ik maakte hen attent op de Zweed. Jammer genoeg was ook Liverpool al op de hoogte van zijn kunnen en speelden The Reds veel korter op de bal. Het verschil tussen het voetbal dat hij in de Zweedse tweede klasse zag en het enorm hoge niveau van de Premier League was voor Astrit erg groot.”

“Het is natuurlijk niet omdat Ajdarevic niet wist door te breken bij Liverpool dat hij daar zijn tijd heeft verspild”, vervolgt de ex-Anderlechtspeler. “Het was bij zijn terugkeer naar Örebro meteen duidelijk dat hij in Groot-Brittannië beter is geworden. Al was het pas bij Norrköping dat hij zijn talent helemaal tentoonspreidde. Als aanvallende middenvelder maakt hij regelmatig een belangrijk doelpunt.”

“Het is moeilijk te zeggen of Astrit nu een nummer 10 of 8 is. Eigenlijk is hij iets tussen de twee, maar een 9 is hij nu ook weer niet. (lacht) Ajdarevic is veeleer een loper dan een technicus en verrast menig tegenstander met zijn explosiviteit. Ze zullen gek van hem zijn op Sclessin. De combinatie van zijn persoonlijkheid en speelstijl zal hem populair maken.” (BG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier