‘Zieke’ Christian Benteke zegt af voor Luzern

© Belga

RC Genk moet het in zijn terugwedstrijd van de play-offs voor de Europa League zonder de Rode Duivel stellen.

RC Genk liet dinsdag al weten dat Christian Benteke last had van een virale infectie. Hij trainde niet mee en zou in principe vanochtend opnieuw bij de Genkse selectie aansluiten, klonk het. Maar ook vanochtend was Benteke niet op het trainingsveld te bespeuren.

Woordvoerder Rudi Pascal legt uit: “Coach Mario Been heeft telefonisch contact met hem gehad. Benteke benadrukte dat hij zich niet in staat voelt om te spelen.”

Transfer

Mogelijk is er meer aan de hand. De 21-jarige spits zit momenteel met een transfer naar het Engelse Aston Villa in zijn hoofd en wil de Belgische drievoudige kampioen graag verlaten. ‘Villa’ zou een bod van bijna 7 miljoen euro hebben gedaan, dat echter door Genk van tafel werd geveegd.

De Britse pers meldde gisteren dat Benteke uit protest in staking was gegaan bij Genk, maar zijn zaakwaarnemer Eris Kismet ontkende dat.

Pascal: “Er is geen overeenkomst tussen beide clubs. Het geboden bedrag was immers gewoon te laag. Er is ook nog geen nieuw bod binnengekomen”.

Nederlaag

Ondertussen moeten de Limburgers zonder Benteke voorbij Luzern zien te geraken om de poorten naar de Europa League open te beuken. Genk moet in Zwitserland een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken.

“We gaan door de afwezigheid van Benteke geen nieuwe veldbezetting uitproberen”, verkapte Been. “Er zal alleen een andere speler op zijn positie geplaatst worden.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier